Program


Nico Muhly: Marnie / MET - FSZ / 2018

Nico Muhly: Marnie / MET - FSZ / 2018

Nico Muhly: Marnie
Új produkció, Met-bemutató



 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. november 10. szombat, 18:55

A harminchat éves, popzenében is aktív amerikai zeneszerző, Nico Muhly új operájának alapja Winston Graham regénye, amelyből 1964-ben Alfred Hitchcock készített pszichothrillert. A székhez szegezően izgalmas mű annyira friss, hogy 2017 őszén mutatta be az Angol Nemzeti Opera, ezt követi a megrendelő Metropolitan produkciója.
A vonzó küllemét kihasználó címszereplőt - aki, miután elnyeri főnökei bizalmát, kirabolja őket, majd személyazonosságot változtat - az az Isabel Leonard kelti életre, akinek ő szuggesztív alakításait bő évtizede csodálhatja a közönség a Metropolitanben és Európában egyaránt. A biokémikus végzettséggel is rendelkező Christopher Maltman játssza azt a fiatal kiadót, aki Marnie-ban felismeri egyik régi ügyfele tolvaját, de nem adja fel a lányt, hanem elhatározza, hogy figyelni fogja, ezért megkéri a kezét… A további szereplők között találjuk Denyce Graves mezzoszopránt, aki több mint két évtizede rendkívüli népszerűségnek örvend az Amerikai Egyesült Államok operaházaiban, valamint a bámulatos hangi adottságokkal megáldott Iestyn Davies kontratenort.
Az előadás rendezője a közönséget már eddig is számos izgalmas munkával megörvendeztető Michael Mayer, cselekménye pedig az 1950-es évek Angliájában játszódik. A karmester, Roberto Spano ma az egyik legkeresettebb kortárs zenei dirigens, akinek a Metben ez az első produkciója.

A Metropolitan Opera Live in HD közvetítések partnerünk, a Cikánek Management közreműködésével valósulnak meg.

Vezényel: Robert Spano

Szereplők:

Marnie: Isabel Leonard
Mrs. Rutland: Janis Kelly
Marnie anyja: Denyce Graves
Terry Rutland. Iestyn Davies
Mark Rutland: Christopher Maltman

Közreműködik: A Metropolitan Opera Ének- és Zenekara

Alkotók:

librettó: Nicholas Wright
díszlet, vetítés: Julian Crouch & 59 Productions
jelmez: Arianne Phillips
fény: Kevin Adams
rendező: Michael Mayer

Ajánló


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!