Program


Náray Erika vendége: Szabó T. Anna / JAZZRAJONGÓK

Náray Erika vendége: Szabó T. Anna / JAZZRAJONGÓK

Szabó T. Anna a kortárs magyar irodalom egyik legmarkánsabb hangú költője.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. január 24. csütörtök, 20:00

Kötetei húsz éve a rangos Magvető Kiadónál jelennek meg. Legújabb, Ár című verseskötet 2018 őszén látott napvilágot, s ahogy a fülszövegben is olvashatjuk: „Ez a kapcsolatok könyve: a látható és a láthatatlan világ összefüggéseit keresi, a szenvedély és a szenvedés váltólázának ritmusában mutatja meg, miképpen ragaszkodunk a csapdáinkhoz, milyen kétségbeesetten függünk a hitünktől, mennyire szorosan kötődünk a nyelvhez.” Szabó T. Anna életét és költészetét is meghatározta az, hogy Kolozsváron született, de 1987 óta Magyarországon él. A gimnáziumot már Szombathelyen végezte, itt ismerte meg Dragomán Györgyöt, aki közel három évtizede a szerelme és - ahogy ők egymásról mondják - harcostársa. Versesköteteire és most már több kötetben kiadott prózai műveire is bámulatos sűrítettség és erős drámaiság, az érzelmek, lelkiállapotok árnyalt és pontos megfogalmazása jellemző, a fegyelmezett kötöttség és a vágyott szabadság egyensúlyának folyamatos keresése, s ez nem egyszer a jazz műfajának határfeszegetéseit idézi. Verseiben erős a zeneiség, a lüktető ritmus, így nem csoda, hogy többször is dolgozott együtt olyan kiváló zenészekkel, mint Dés András és Oláh Kálmán. Most Náray Erika vendégeként beszél a jazzhez való viszonyáról és személyes kedvenceiről.

A nézőket, akik 18.00 órától érkezési sorrendben foglalhatják el helyüket, a Bohém Étterem üdvözlőitallal várja, a koncert előtt és után pedig vacsorázási lehetőséget biztosít számukra.

Ajánlatunk


A Vivace Táncforgatag 6 budaörsi sportegyesület és 300 táncos részvételével kerül megrendezésre 2024 június 1-én, 18 órai kezdettel a RaM-Art Színházban.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Ajánló


Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!