Program


Múzeumok Éjszakája a Walter Rózsi-villában

Múzeumok Éjszakája a Walter Rózsi-villában

Múzeumok Éjszakája a Walter Rózsi-villában
Idén is csatlakozott intézményünk a Múzeumok Éjszakájához!
Online jegyvásárlás: 23:00-ig

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: június 22. szombat, 23:00

Június 22-én két kiállítással és számos érdekes programmal várjuk látogatóinkat a Walter Rózsi-villában és a Műhelytérben.

Walter Rózsi-villa

14:00-20:00  Viseld magadon a Kaesz otthonok kiállítást! (földszint, workshop tér)
A villa falait beborítják Lukáts Kató szebbnél szebb mintái tapéták és függönyök formájában. A szemet gyönyörködtető mintákat az ember legszívesebben haza is vinné magával. Ha te is erre vágysz, akkor most teljesítjük a vágyad, hiszen kitűző és hűtőmágnes formájában most haza is viheted kedvenc mintádat!

16:00-20:00 Építkezz okosan! óriás társasjáték (kert)
Legyen szó lakásfelújításról, vagy épületek megőrzéséről, az építkezés mindig izgalmas kaland. Óriás társasjátékunkon kipróbálhatod, hogy te miként állnál helyet egy ilyen kalandban.

16:00-17:30 Mit mesél a meszelt fal? - geodéta eszközbemutató és falkutató előadás (kert)
Minden régi épületnek van élettörténete: megfogan mikor elképzeli, megtervezi valaki; megszületik mikor a mesteremberek megépítik. Aztán formálják, átépítik, felújítják, visszabontják, lerombolják, elpusztul, újraépítik vagy éppen helyreállítják, vagy feledésbe merül. Egy ilyen történet, bármilyen régi is az épület felderíthető, kinyomozható, feltárható: ezzel foglalkozik az aki építészettörténettel foglalkozik és annak is egy sajátos feladatát végzi épületet kutat, falkutat. Egy rövid előadásban sok-sok példával erről, a falkutatásról lesz szó a Múzeumok Éjszakája keretében.

18:00-19:00 Kurátori tárlatvezetés a KAESZ OTTHONOK 1925-1960 kiállításban
Horányi Éva vezető kurátor, az Iparművészeti Múzeum Bútorgyűjteményi Főosztály főmuzeológusa kalauzolja végig a látogatókat a Walter-villában, Kaesz Gyula és Lukáts Kató otthonain végighaladva.

20:00-20:30 OTT-HON (1. emelet, kert)
Előadók: Feledi Project művészei
Zene: montázs
A táncszínházi performansz egy olyan művészeti produkció, amely az otthon fogalmát, annak jelentőségét és érzelmi vonatkozásait vizsgálja tánc, színház és vizuális művészetek segítségével. Ez a performansz a fizikai és érzelmi otthon különböző aspektusait ábrázolja, és mélyebb betekintést nyújt a közönség számára az otthon élményébe és jelentőségébe.

21:00-22:00 Kurátori tárlatvezetés a KAESZ OTTHONOK 1925-1960 kiállításban
Ritoók Pál társkurátor, a MÉM MDK Múzeumi Osztály főmuzeológusa kalauzolja végig a látogatókat a Walter-villában, Kaesz Gyula és Lukáts Kató otthonain végighaladva.

22:00-22:30 OTT-HON (1. emelet, kert)
Előadók: Feledi Project művészei
Zene: montázs
A táncszínházi performansz egy olyan művészeti produkció, amely az otthon fogalmát, annak jelentőségét és érzelmi vonatkozásait vizsgálja tánc, színház és vizuális művészetek segítségével. Ez a performansz a fizikai és érzelmi otthon különböző aspektusait ábrázolja, és mélyebb betekintést nyújt a közönség számára az otthon élményébe és jelentőségébe.


Műhelytér

15:00-18:00 Játékos Műemlékvédelem (előtér)
A MÉM MDK Műemlékvédelmi Dokumentációs Osztály 150 éves gyűjteményének jeles darabjait és a műemlékvédelem történetének kiemelkedő eseményeit játékos formában mutatja be. 
Kvíz, totó, kirakó vagy akár egy különbségkereső játék villantja fel könyvtárunk, tudományos irattárunk, fotóarchívumunk és tervtárunk legérdekesebb, legszebb, már-már műtárgyként becsben tartott dokumentumait. Műemléki játékasztalunk könnyed művelődést kínál minden korosztály számára.

16:00-21:00 Kérdezd a kurátort!
A Mégis megmaradt! — Kiállítás a MOME (belső)építészeti rajzi örökségéből című kiállítás hallgatókkal közös bejárása.
Próbáld ki az idei Székátírás designjait!

 

További részletek a facebook eseményben!

Ajánlatunk


Egy letűnt korszak lenyomata, amely ma is érvényes tükröt tart elénk: hőseink áldozatok, megváltást keresők, megbocsátásra képtelen tévelygők, szerelemre vágyók, összeesküvők és megalkuvók. De mindegyikükben ott él a remény a szellem és lélek felemelkedésében.

Izgalmas arra gondolni, hogy noha Richard Wagner életművének túlnyomó részét operái és zenedrámái alkotják, s ezekben a szerepek alakítói, az énekesek nyújtanak kivételes teljesítményt a világ nagy színpadain, e művek önállóan is megszólaltatható, legnépszerűbb részletei mégis a zenekari számok.

Egy melankolikus álom, mely eleganciája és lélegzetelállító pillanatai megható élményt nyújtanak. A francia kortárs táncélet meghatározó alakja, Angelin Preljocaj Hattyúk tava koreográfiája varázslatos és költői, ötletes, látványos, tele utalásokkal, de új szemmel nézi az ismert jeleneteket és figurákat, hogy új értelmet adjon nekik.

Ajánló


Megújult műsorral, új fellépőkkel térnek vissza az Illúzió Mesterei Egerbe!

Daphne du Maurier regénye alapján a Szegedi Szabadtéri Játékok önálló bemutatója

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!