Program


Modern Art Orchestra: Dob és Tánc – Weöres Sándor-est Harcsa Veronika közreműködésével
2

Modern Art Orchestra: Dob és Tánc – Weöres Sándor-est Harcsa Veronika közreműködésével

Weöres Sándort meg se kell zenésíteni, zene eleve minden verse, vallja Fekete-Kovács Kornél. A Modern Art Orchestra művészeti vezetője és a társai ezúttal egy egész estet szentelnek a halhatatlan költő műveinek.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 17. vasárnap, 19:00

Kedves Közönségünk!

Értesítjük Önöket, hogy a Modern Art Orchestra december 17-ei koncertjét technikai okokból a BMC Koncertterem helyett a BMC Opus Jazz Clubjában rendezzük meg. A korábban megvásárolt belépőjegyek a klub alsó szintjére érvényesek. A december 15-től kapható, kedvezményes árú jegyek az Opus Jazz Club galériájára szólnak. A helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

Szíves megértésüket köszönjük:

Budapest Music Center

 

Modern Art Orchestra: Dob és Tánc
Weöres Sándor-est Harcsa Veronika közreműködésével

Közreműködik:
Harcsa Veronika – ének
Modern Art Orchestra
Művészeti vezető: Fekete-Kovács Kornél

Weöres Sándor szövegeit minden műfajban megzenésítették már, és persze nem csak a gyerekverseket. „Hiszen csak lekottáztam” – mondta erről némi iróniával Fekete-Kovács Kornél, amikor arról beszélt, hogyan ragadta meg első feldolgozása közben ezeket a verssorokat, amelyek újabb és újabb generációknak jelentenek alapélményt. A Dob és tánc című szvitszerű, nagy vers Fekete-Kovács „leiratában” először Harcsa Veronika és Dan Bárta énekhangján szólalt meg, akkor még kisegyüttessel.

A bemutató előtt a zeneszerző elküldte a kottát és a zeneanyagot Weöres Sándor jogutódjának, aki postafordultával és lekötelező kedvességgel biztatta, hogy várja a többi megzenésítést is. Ennek most, a Modern Art Orchestra utolsó idei koncertjén jött el az ideje. A zenekar vezetőjén kívül, aki új művekkel is jelentkezik, feldolgozásokat készítenek a MAO állandó szerzői és egyben szólamvezetői: Ávéd János, Bacsó Kristóf, Cseke Gábor, Korb Attila és Subicz Gábor. Az énekszólamot ezúttal is a lenyűgöző művész, Harcsa Veronika fogja előadni.

Ajánlatunk


Giuseppe Verdi AZ ÁLARCOSBÁL Opera három felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Cordelia O’Neill néhol szívmelengető, máskor szívfacsaró kétszereplőse biztos kézzel vezet végig bennünket egy nagy megpróbáltatás elé állított párkapcsolat lentjein és fentjein. Megingathatatlan arányérzékkel vegyít egymásba humort és megrendülést, gyászt és életigenlést.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!