Program


Modern Art Orchestra: Dob és Tánc – Weöres Sándor-est Harcsa Veronika közreműködésével
2

Modern Art Orchestra: Dob és Tánc – Weöres Sándor-est Harcsa Veronika közreműködésével

Weöres Sándort meg se kell zenésíteni, zene eleve minden verse, vallja Fekete-Kovács Kornél. A Modern Art Orchestra művészeti vezetője és a társai ezúttal egy egész estet szentelnek a halhatatlan költő műveinek.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 17. vasárnap, 19:00

Kedves Közönségünk!

Értesítjük Önöket, hogy a Modern Art Orchestra december 17-ei koncertjét technikai okokból a BMC Koncertterem helyett a BMC Opus Jazz Clubjában rendezzük meg. A korábban megvásárolt belépőjegyek a klub alsó szintjére érvényesek. A december 15-től kapható, kedvezményes árú jegyek az Opus Jazz Club galériájára szólnak. A helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

Szíves megértésüket köszönjük:

Budapest Music Center

 

Modern Art Orchestra: Dob és Tánc
Weöres Sándor-est Harcsa Veronika közreműködésével

Közreműködik:
Harcsa Veronika – ének
Modern Art Orchestra
Művészeti vezető: Fekete-Kovács Kornél

Weöres Sándor szövegeit minden műfajban megzenésítették már, és persze nem csak a gyerekverseket. „Hiszen csak lekottáztam” – mondta erről némi iróniával Fekete-Kovács Kornél, amikor arról beszélt, hogyan ragadta meg első feldolgozása közben ezeket a verssorokat, amelyek újabb és újabb generációknak jelentenek alapélményt. A Dob és tánc című szvitszerű, nagy vers Fekete-Kovács „leiratában” először Harcsa Veronika és Dan Bárta énekhangján szólalt meg, akkor még kisegyüttessel.

A bemutató előtt a zeneszerző elküldte a kottát és a zeneanyagot Weöres Sándor jogutódjának, aki postafordultával és lekötelező kedvességgel biztatta, hogy várja a többi megzenésítést is. Ennek most, a Modern Art Orchestra utolsó idei koncertjén jött el az ideje. A zenekar vezetőjén kívül, aki új művekkel is jelentkezik, feldolgozásokat készítenek a MAO állandó szerzői és egyben szólamvezetői: Ávéd János, Bacsó Kristóf, Cseke Gábor, Korb Attila és Subicz Gábor. Az énekszólamot ezúttal is a lenyűgöző művész, Harcsa Veronika fogja előadni.

Ajánlatunk


MÁZS 50 Mészáros Árpád Zsolt életmű koncert Időtartam: 2 x 70 perc

Erkel Ferenc: HUNYADI LÁSZLÓ Opera négy felvonásban, három részben, magyar nyelven, magyar és angol felirattal

zenés átirat két részben

Ajánló


Johann Sebastian Bach – Felix Mendelssohn-Bartholdy MÁTÉ-PASSIÓ Oratórium egy részben, német nyelven, magyar és angol felirattal

Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!