Program


Mesterek és tanítványok - Horváth Attila estje
3

Mesterek és tanítványok - Horváth Attila estje

Horváth Attila népzenész immár több, mint 30 éve oktat népzenét népi vonós szakirányon. Többször járt népzenei gyűjtőutakon, első kézből tanulhatott olyan hagyományőrző mesterektől, mint a gyimesi Halmágyi Mihály, a vajdaszentiványi Horváth Elek és a moldvai Mandache Aurél. A koncerten együtt muzsikál fiával, barátaival, tanítványaival, megidézve azon adatközlő mestereket, akiknek muzsikáját több évtizede hitelesen adja át a következő generációk számára.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. március 16. csütörtök, 19:00

Horváth Attila népzenész immár több, mint 30 éve oktat népzenét népi vonós szakirányon. Édesapja Horváth Rezső hegedűtanár, a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar egykori koncertmestere részt vett Lajtha László 1958-as szombathelyi gyűjtésén, ahol Lajtha kérésére helyszíni lejegyzéseket készített Csejtei István és zenekara játékáról. Horváth Attila 7 éves korától klasszikus hegedűt tanult, népzenei tanulmányait 17 éves korában kezdte, először 3 húros brácsán, majd hegedűn.

Többször járt népzenei gyűjtőutakon, első kézből tanulhatott olyan hagyományőrző mesterektől, mint a gyimesi Halmágyi Mihály, a vajdaszentiványi Horváth Elek és a moldvai Mandache Aurél. Mindemellett számos alkalommal gyűjtött a szászcsávási és a szanyi zenekartól is.

Jelenleg az Óbudai Népzeni Iskola és a Ward Mária Zeneművészeti Gimnázium tanára, valamint a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen folyó népzenetanár képzés tanítási gyakorlatának gyakorlatvezető tanára alap- és középfokon. Tanítványai többször is előkelő helyezést értek el az országos népzenei versenyeken és tehetségkutató műsorokban. A Fölszállott a páva gyermekek részére megrendezett televíziós tehetségkutató műsorban két alkalommal is középdöntőbe, döntőbe jutottak növendékei.

A népzene szeretete és a népzenész mesterség apáról fiúra öröklődik a Horváth családban, Horváth Attila fia, Horváth Balázs a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerzett népi hegedű és népi brácsa tanári diplomát, jelenleg a Magyar Állami Népi Együttes zenekarának hegedűse.

Horváth Attila 2019-ben Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben részesült.

A koncerten együtt muzsikál fiával, barátaival, tanítványaival, megidézve azon adatközlő mestereket, akiknek muzsikáját több évtizede hitelesen adja át a következő generációk számára.

 

Az előadás időtartama: 70 perc (1 részben)

Ajánlatunk


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

zenés party két részben

Ajánló


"Az improvizációval és interaktivitással fűszerezett, porcukor illatú estén felülünk az érzelmi hullámvasútra, és hősünkkel együtt fejest ugrunk egy különös kalandokkal…

Ezen az estén az író a színész testét ölti magára.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!