Program


Mesék a fényben - adventi múzeumpedagógiai foglakozás 8-12 éveseknek

Mesék a fényben - adventi múzeumpedagógiai foglakozás 8-12 éveseknek

Az adventi időszakban megrendezett múzeumpedagógiai foglalkozások során a karácsonyi hagyományok, szokások nyomába eredünk. Mióta állítunk karácsonyfát és miért éppen szaloncukor a szaloncukor, a magyarok nagy kedvence? Hogyan ünnepelték a karácsonyt a királyi család tagjai, amikor éppen Budán tartózkodtak?

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 17. vasárnap, 11:00

Miután ezeket megfejtettük, megcsodáljuk a fényárban úszó Szent István-terem csodálatos Zsolnay díszítését, és arról is beszélgetünk, milyen motívumokkal adóztak a karácsony előtt a híres pécsi gyárban. Miután kellő mennyiségű tudás birtokába kerültünk, mindenki elkészítheti magának a Zsolnay ihlette saját karácsonyfadíszét.

Ajánlott korosztály: 8-12 éves korig

Találkozási pont: Csikós udvar, karácsonyfa

A foglalkozás helyszíne: Hunyadi udvar, majd a Szent István-terem

 

Időtartam: 60 perc

 

Jó tudni!

A foglalkozást pontosan kezdjük, ezért kérjük, hogy 15 perccel előbb érkezzenek a találkozási pontra.

A foglalkozás kültéren és beltéren is zajlik, kérjük a gyermekek ennek megfelelő öltözetben érkezzenek.

A programot 8-12 éves korosztály számára alakítottuk ki, így kérjük, ennek megfelelő korú gyermek számára váltsanak jegyet, hogy a foglalkozást minden résztvevő tudja élvezni!

A Szent István-terem befogadóképessége korlátozott, ezért felnőtt kísérők nem tudnak részt venni a beltéri foglalkozáson.

A program ideje alatt a kísérők a II. emeleten (Szent István-terem felett) található "A Hauszmann-sztori" c. kiállításunkat ingyenesen megtekinthetik a foglalkozásra vásárolt jegy felmutatásával.

Ajánlatunk


Évről évre az ország minden tájáról, sőt határainkon túlról is több száz kórusénekes gyűlik össze, hogy több hónapos felkészülést és egy intenzív kórushétvégét követően a zeneirodalom legjelentősebb alkotásait szólaltassák meg Hollerung Gábor vezetésével. A kezdeményezést az éneklés iránti szenvedély vezérli, amely olyan fontos szerepet tölt be az amatőr kórusok életében, hogy még a pandémia alatt is meg tudott valósulni. Idén Händel Izrael Egyiptomban című nagyszabású oratóriuma kerül terítékre.

Ajánló


„Egyikünk sem várhat semmi jót ebben az életben, amióta a gonosz útvesztőben tévelygünk, és lábunk minduntalan megbotlik a bűnben, amivel…

Richard Willey, az angol kormány egyik sikeres, fiatal minisztere gáláns kalandra készül Jane-nel, az ellenzéki frakció titkárnőjével egy patinás hotelben.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!