Program


Megáll az idő - kertmozi

Megáll az idő - kertmozi

Az egyik legnagyobb magyar kultuszfilm. A Megáll az idő, egy kikezdhetetlen remekmű, amelyben Köves István az 1956-os forradalom leverése után disszidál, a családja pedig otthon marad. A nagyobbik fiú orvosi egyetemre készül, a kisebbik, Dini inkább csak csajozni, lázadni. Szukics Magdába szerelmes és Pierre-t, az iskola lázadóját bálványozza.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. augusztus 10. hétfő, 20:30

KERTMOZI
Gothár Péter: Megáll az idő
Filmdráma
103 perc

A Városmajori Szabadtéri Színpad megnyitja kapuit egy rokon művészéti ág, a filmművészet szerelmesei előtt és csatlakozik a Budapest Film által elindított törekvéshez, a fővárosi kertmozi kultúra újjáélesztéséhez. Szeretnénk feleleveníteni a múlt század egyik legizgalmasabb találmányát, a szabadban és biztonságban élvezhető filmélményt, így a nyári szezonban több alkalommal, legendás magyar filmek kerülnek vetítésre a majori fák árnyékában.

Az egyik legnagyobb magyar kultuszfilm. A Megáll az idő, egy kikezdhetetlen remekmű, amelyben Köves István az 1956-os forradalom leverése után disszidál, a családja pedig otthon marad. A nagyobbik fiú orvosi egyetemre készül, a kisebbik, Dini inkább csak csajozni, lázadni. Szukics Magdába szerelmes és Pierre-t, az iskola lázadóját bálványozza. A bulikban pedig dübörög az amerikai rock and roll.

Egy olyan lendületes kamaszfilm a hatvanas évekről, a céltalan lázadásról és az örökös sikertelenségről, amikor a házibulikban még Elvis Presley zengett, pornóképek cseréltek gazdát és amikor a fiatalok beálltak a Coca-Colától. Illetve ennél sokkal több. A Megáll az idő ugyanis szembenéz az ’56-os forradalom kudarcával, az itthon maradtak bűntudatával, valamint a hiábavaló elvágyódással, tökéletesen visszaadva a korra oly jellemző keserédes életérzést is.  A Megáll az idő egy kőkemény rendszerkritika, amelynek a végén mindenki megköti a kompromisszumait, mert itt soha nem változik semmi. (https://filmarchiv.hu/)

Rendező: Gothár Péter
Forgatókönyvíró: Bereményi Géza, Gothár Péter, Kelecsenyi László
Zene: Selmeczi György
Operatőr: Koltai Lajos
Vágó: Nagy Mária
Hangmérnök: Réti János

Szereplők

Iván Anikó – Szukics Magda
Znamenák István – Dini
Gálfy Péter – Wilman Péter, "Vilma"
Pauer Henrik – Gábor (szinkronhangja: Pelsőczy László)
Söth Sándor – Pierre
Kakassy Ágnes – Anya
Őze Lajos – Bodor
Hetényi Pál – Apa
Rajhona Ádám – Rajnák
Jozef Kroner – Szombathy, orosztanár, a régi osztályfőnök (magyar hangja: Szabó Gyula)

Ajánló


A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!