Program


Mazaher - A Budapest Ritmo nyitókoncertje / BARTÓK TAVASZ 2023

Mazaher - A Budapest Ritmo nyitókoncertje / BARTÓK TAVASZ 2023

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. április 12. szerda, 20:00

20.00 Tariqa

21.00 Mazaher

 

Az Egyiptomból érkező Mazaher együttesben a zar szellemiségéhez illően a nőké a főszerep: Um Sameh, Um Hassan és Nour El Sabah a műfaj utolsó előadói közé tartoznak. Az ősi, több évszázados hagyománnyal rendelkező zar olyan rituális zene, mely segíti a lélek megtisztulását, megbékülését, így számos szertartásban játszik fontos szerepet.

Úgy tartják, a zar kelet-afrikai eredetű, és bár leginkább Egyiptomban virágzott, maga a rituális gyakorlat egészen az Arab-félszigetig és Perzsiáig ismert volt. A Mazaher együttes nemcsak a szertartás zenéjét, hanem magát a rituálét is megjeleníti, a Budapest Ritmo nyitókoncertje tehát nemcsak a programsorozat alaphangját adja meg, de lelkileg-szellemileg is ráhangol a különleges élmények befogadására. Nem kevésbé szakrális dimenziókba emel az estet nyitó, Saïd Tichiti által alapított Tariqa is, mely Marokkóból hozza el az ősi transzzenei formát, „a világ legrégebbi, 4000 éves rock’n’rolljának” nevezett gnawát. Vétek lenne kihagyni.

A koncert a Bartók Tavasz keretében a Hangvetővel és a Magyar Zene Házával közös programként, a Müpa szervezésében valósul meg. 

Ajánlatunk


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Több mint két évtizede, alapítóként köszönt be egy nagy hellóval - 2024-ben pedig egy hangos goodbye-jal búcsúzik a Szent Efrémtől Bubnó Márk. Az együttes maghatározó hangja és arca, a minden nyelven (is) hibátlanul éneklő hangfenomén, a mellékállásban faápoló és ironman „Marcika” ezen az estén áll utoljára színpadra Magyarország legnépszerűbb vokális együttesével.

Ajánló


Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!