Program


MÁV Lukács/6. Zeneakadémia

MÁV Lukács/6. Zeneakadémia

Kesselyák Gergely arról nevezetes, hogy különös gonddal állítja össze hangversenyeinek műsorát. Ezen az estén a derűé és a vidámságé a főszerep.
Közreműködik Várdai István (gordonka)

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. április 22. szerda, 19:00

Műsor
Rossini: Semiramis – nyitány
Gulda: Gordonkaverseny
Beethoven: IV. szimfónia

Közreműködik
Várdai István (gordonka)

Vezényel
Kesselyák Gergely

Kesselyák Gergely arról nevezetes, hogy különös gonddal állítja össze hangversenyeinek műsorát. Ezen az estén a derűé és a vidámságé a főszerep. Gioachino Rossini (1792–1868) koncerteken is gyakran játszott operanyitányai jókedvű, színpompás szimfonikus művek, fülbemászó dallamokkal és ragyogó színekkel – ez az állítás tökéletesen érvényes az 1823-ban Velencében bemutatott (mellesleg Voltaire szövegére komponált) Semiramis című opera nyitányára is. Friedrich Gulda (1930–2000) korának egyik kiemelkedő zongoraművésze volt, különc és „fenegyerek”. Mint zeneszerző, egyik legismertebb műve ma felcsendülő versenyműve csellóra és fúvós zenekarra, amelyben a zene alaphangja a jazz. A nemes és elegáns csellóhang, valamint a gyakran triviális katonazene ellentétét sikerült ebben a műben összebékítenie. A szólista, Várdai István a moszkvai Csajkovszkij-verseny világraszóló 3. díjával és a Genfi Nemzetközi Csellóverseny első díjával büszkélkedhet, a bécsi Zeneakadémia professzora. Beethoven 1806ban bemutatott IV. szimfóniája az egy évvel korábbi, drámai Eroica szimfónia ellentétpárja, csupa derű, jókedv és még a zenei humorra is találunk példát benne. Merész harmóniái hallatán azt mondhatjuk, a születő romantika hangja keveredik benne Haydn hagyományaival.

Ajánlatunk


Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

Ajánló


Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy…

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!