Program


MÁV Lukács/1. Zeneakadémia

MÁV Lukács/1. Zeneakadémia

A hangverseny ősbemutatóval kezdődik, amelyet az 1973-ban született, tatár származású és Kanadában élő zeneszerző kifejezetten Zenekarunk 75. évfordulójára komponált. Új művét a mi hangversenyünk közönsége hallhatja először.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. október 9. péntek, 19:00

Ismuratov: The Dream of Turul – ősbemutató
Prokofjev: III. zongoraverseny
Prokofjev: V. szimfónia

Közreműködik.: Daniel Ciobanu (zongora)
Vezényel: Daniel Boico

A hangverseny ősbemutatóval kezdődik, amelyet az 1973-ban született, tatár származású és Kanadában élő zeneszerző kifejezetten Zenekarunk 75. évfordulójára komponált. Új művét a mi hangversenyünk közönsége hallhatja először. Szergej Prokofjev (1891-1953) a XX. század egyik legnagyobb orosz zeneszerzője, a Rómeó és Júlia című  balett, remekmívű versenyművek és szimfóniák, A három narancs szerelmese című opera alkotója, akinek életére – mint oly sok más honfitársáéra – rányomta bélyegét a történelem. A bolsevik forradalom miatt ő is elhagyta hazáját, de a harmincas években visszaköltözött a Szovjetunióba, ahol elismerésben és a hatalom visszaéléseiben egyaránt része volt. Harmadik zongoraversenyét Amerikában mutatták be 1921-ben, a szólót ő maga játszotta. Az V. szimfóniát 1944-ben írta Prokofjev, benne a háború borzalmas szenvedéseit ábrázolja, de a mű vége optimista: a jobb jövő látomása. A méltatók a XX. század egyik legnagyszerűbb műveként tartják számon. Hangversenyünk szólistája, Daniel Ciobanu 1995-ben született Romániában, kilenc éves korában kezdett zongorázni, néhány év után ösztöndíjjal Skóciában, majd Párizsban és Berlinben tökéletesítette tudását. Több nemzetközi versenyen nyert értékes díjakat, vendégszerepelt Európától a Távol-Keleten és Ausztrálián át Brazíliáig a világ számos nagy városában és rangos hangversenytermeiben.

Ajánlatunk


2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

A koncert minden korosztály számára izgalmas élményt ígér!

Ajánló


Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy…

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek…

Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!