Program


Massenet: Manon / MET - FSZ
2

Massenet: Manon / MET - FSZ

Énekesek és operabarátok álma, hogy eljussanak New Yorkba, a legendás Metropolitan Operába. Az énekesek továbbra is nehéz helyzetben vannak, hiszen csak a legjobbak léphetnek ott fel. A közönség vágya azonban ma már könnyen teljesülhet: elég csupán a Müpáig utaznia, hogy a Metropolitan Opera Live in HD közvetítései segítségével, tizenkettedik éve élvezhesse a nagyszerű előadásokat.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. október 26. szombat, 18:55

Massenet: Manon

Mese a tragikus szépségű nőről, aki képtelen lemondani szerelemről és fényűzésről - Massenet Manonja az operairodalom egyik leginkább magával ragadó, legellenállhatatlanabb női főszereplőjét állítja a középpontba. A történetben hangsúlyosan helyet kapnak a kor társadalmi nemi szerepei, Manon alakja, személyisége azonban időtlen. Függetlenül attól, hányféle olvasatban került színre 1884-es bemutatója óta, az opera töretlen népszerűségnek örvend - első négy évtizedében csak Párizsban több mint ezerszer adták elő -, erre predesztinálják színészi-zenei lehetőségei, szenvedélytől izzó légköre, elragadó zenéje.
A felvillanyozó színpadi jelenségként ünnepelt - mellesleg elkötelezett maratonfutó - amerikai szoprán, Lisette Oropesa alakítja a nagyvilági életbe belecsöppent és ahhoz hozzászokott egyszerű lányt, aki útban a kolostor felé megismerkedik a mindkettejük életét megváltoztató szerelmével. A tenor Michael Fabianónál keresve sem találni alkalmasabb művészt a kihívásoktól sem megriadó Des Grieux lovag szerepére, és nemcsak azért, mert az amerikai művész szabadidejében szívesen hódol kisrepülőgép-vezetői szenvedélyének… Történetbeli apjaként a Metropolitan Opera rendszeresen visszatérő dél-koreai basszusa, Kwangchul Youn, riválisaként pedig az a Carlo Bosi lép színpadra, aki folyamatosan járja a világ nagy operaházait. A rendező az egyik legkeresettebb francia színházi és operarendező, Laurent Pelly, a karmesteri pulpituson pedig az olasz Maurizio Beninit köszönthetjük.

A Metropolitan Opera Live in HD közvetítések partnerünk, a Cikánek Management közreműködésével valósulnak meg.


Vezényel: Maurizio Benini

Szereplők:
Manon: Lisette Oropesa
des Grieux lovag: Michael Fabiano
Guillot de Morfontaine: Carlo Bosi
Lescaut: Artur Ruciński
de Brétigny: Brett Polegato
des Grieux gróf: Kwangchul Youn

Közreműködik:A Metropolitan Opera Ének- és Zenekara

Díszlet: Chantal Thomas
Fény: Joël Adam
Koreográfia: Lionel Hoche
Társrendező: Christian Räth
Rendező és jelmez: Laurent Pelly

Ajánlatunk


Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Ajánló


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!