Program


Martin Haselböck és az Orchester Wiener Akademie / LISZT ÜNNEP 2024

Martin Haselböck és az Orchester Wiener Akademie / LISZT ÜNNEP 2024

Zene és költészet – Goethe, Schiller, Liszt

Aktuális előadásokLiszt: Tasso – Panasz és Diadal

Liszt: 2. (A-dúr) zongoraverseny

Liszt: Malédiction

Liszt: Az ideálok – szimfonikus költemény

 

Közreműködik: Ránki Fülöp – zongora, Orchester Wiener Akademie

Vezényel: Martin Haselböck

 

A művész ellentmondásos társadalmi helyzete, a siker tünékenysége, az alkotói ihlet működése vagy a zseni felelőssége olyan általános művészi, esztétikai problémákat körvonalaz, melyek alapvető módon határozták meg Liszt Ferenc gondolkodását. Két szimfonikus költeménye, a barokk költő, Tasso tragikus sorsán merengő Panasz és Diadal, illetve a saját művészi helyzetére rezignáltan reflektáló Az ideálok szinte egy röntgenkészülék élességével tárják fel Liszt alkotóművészi dilemmáit.

A költészet és a zene jellegzetesen liszti kapcsolódásait feltáró koncert dirigense Martin Haselböck lesz, aki karmesterként és orgonaművészként is Liszt zenéjének egyik legodaadóbb híve. Hallatlanul sokat tett a 19. századi szimfonikus hangzás rekonstrukciójának érdekében, The Sound of Weimar címen közreadott hanglemezsorozata pedig radikálisan új megvilágításba helyezte Liszt szimfonikus költeményeit. Az általa alapított Orchester Wiener Akademie nemcsak a hangszerválasztás tekintetében törekszik az autentikus hangzás megteremtésére, de egy-egy projektjéhez olyan helyszíneket is igyekszik választani, melyek akusztikai és történeti szempontból a lehető legközelebb állnak a művek első elhangzásának környezetéhez. Az est szólistája az ifjú zongoristageneráció kiválósága, Ránki Fülöp lesz.

Ajánló


A legfényesebb, legmenőbb, legkirályabb hangszerek a zenekarban, amik aranyból (na jó, rézből) vannak, és hihetetlen hangosan, vagy gyönyörű és lágyan…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!