Program


MAO Plays Dániel Szabó
2

MAO Plays Dániel Szabó

"..Ebben a mai, COVID és iPhone-ok által uralt világban talán a kapcsolatok helyreállítása és az egészséges kapcsolódás újratanulása a legfontosabb - én ezzel a programmal szerettem volna ehhez hozzátenni valamit...”
– Szabó Dániel, Budapest, 2020. augusztus 29.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. november 22. vasárnap, 19:30

MAO Plays Dániel Szabó

Közreműködik:
Modern Art Orchestra
Művészeti vezető: Fekete-Kovács Kornél
Szabó Dániel – zongora, kompozíciók

“Szabó Dániel munkásságában egyértelműen felfedezhető a jazz, a klasszikus zene és a modern európai muzsika hatása is. Ami azonban még fontosabb, hogy ezek között koherenciát teremt, így az alkotásai – jobb szó híján – személyiséggel rendelkeznek.” – Doug Ramsey, Artsjournal, New York; 2019

Szabó Dániel számos szakmai díjjal jutalmazott zongorista-zeneszerző. Nyolc lemezt jegyez saját neve mellett, melyek közül az utolsó négy albumon olyan zenészek közreműködtek, mint Peter Erskine, Chris Potter, vagy Kurt Rosenwinkel. Triójával – Danilo Perez meghívásának eleget téve – fellépett a Mellon Jazz Up sorozatban a philadelphiai Kimmel Centerben, mely esemény alkalmával a Wayne Shorter Quartettel osztották meg a színpadot. “Resources” című darabja a nagy tekintélyű bécsi Musikverein-ban debütált, szintén Erskine közreműködésével. Legutóbbi, a “Visionary” (2019) címet viselő lemeze a Fuzzy Music gondozásában jelent meg. Az album rendkívül különleges, fúvós szextettet, vonósnégyest és a jazzből jól ismert ritmusszekciót alkalmazó hangszereléseket vonultat fel.

Díjai közt olyan elismerések szerepelnek, mint az Irving Berlin által alapított ASCAP es az SJO “George Duke” Zeneszerzői Díja szimfonikus jazz kategóriában (2018), illetve a Martial Solal Nemzetközi Jazz Zongora Verseny (2006), a montreux-i Jas Hennessy Szólózongora Verseny (2000) és a Magyar Rádió által rendezett Füsthi Balogh Gábor Tehetségkutató Zongoraverseny (1998) fődíjai.

Szabó Dániel a Dél-Kaliforniai Egyetemen szerzett doktorátust és a UCLA Herb Alpert School of Music, illetve a PTE Művészeti Karának professzora. „A felkérést követően nagy örömmel kezdtem neki a Modern Art Orchestra számára dedikált műsornak, mert úgy gondoltam, hogy e kiváló zenekar – köszönhetően sokszínűségének és nyitott szemléletének – ragyogóan fogja megvalósítani az általam képviselt interdiszciplináris koncepciót. Ebben a műsorban nagy szerepe van a KAPCSOLATOK-nak. A zenedarabokat általam kedvelt és külön erre az alkalomra választott festmények es fotók ihlették. Ezek a hosszabb-rövidebb karakterdarabok szoros szerkezeti kapcsolatban állnak a képekkel, így a vizuális alkotások színvilága, hangulata és dinamikája is hatott a zeneszerzési folyamatra. A felületes, „vidám képhez vidám zene való” koncepció helyett inkább a szabadon áramló asszociációkra hagyatkoztam a munkában, de a strukturális analógiáknak is nagy szerep jutott. Nem csupán zene és vizualitás között, de a zenén belüli nyelvezet szempontjából is törekedtem az integrációra, és a műfaji kategóriák közötti átjárhatóságra. Továbbá mindegyik képhez írtam néhány sort – aki akarja, tekintse ezt irodalomnak egy amatőr tollából!... Ily módon a zene, a kép és a szöveg ugyanazt a tematikát háromféle, mégis egymáshoz tartozó csatornán keresztül jeleníti meg. Időnként a teljes zenekart, néhol csak az együttes szekcióit használtam a zenei „láttatásra”, ahogy a festő sem mindig használja az összes színt vagy formát... Ebben a mai, COVID és iPhone-ok által uralt világban talán a kapcsolatok helyreállítása és az egészséges kapcsolódás újratanulása a legfontosabb - én ezzel a programmal szerettem volna ehhez hozzátenni valamit...” – Szabó Dániel, Budapest, 2020. augusztus 29.

Ajánlatunk


Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

zenés party két részben

Ajánló


A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival,…

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!