Program


MAHLER & CSAJKOVSZKIJ - Elisabeth Leonskaja, Farkas Róbert SZ/2

MAHLER & CSAJKOVSZKIJ - Elisabeth Leonskaja, Farkas Róbert SZ/2

A hangversenyen felcsendülő művek egy évtizeden belül születtek, szellemiségükben van is rokonság. Mindkettejük zenéje ízig-vérig romantikus.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. február 9. csütörtök, 19:30

MAHLER & CSAJKOVSZKIJ

Csajkovszkij híres b-moll zongoraversenyének „árnyékában” sokan nem is tudják, hogy a zeneszerző még két zongoraversenyt komponált, ezért is érdekes lesz megismerni az 1879-80-ban szerzett másodikat. Mahler I. szimfóniáját Budapesten mutatták be, akkor öt tételes változatban, a második tételt azonban később kivette a műből. Ez a tétel a Blumine, szép, romantikus virágzene, amely feltétlenül megérdemli, hogy a mai közönség is megismerje.

Elisabeth Leonskaja élő legenda. 1945-ben született Tbilisziben, Szovjet-Grúzia fővárosában. Hét éves korában kezdett zongorázni, 11 évesen Beethoven C-dúr zongoraversenyét játszotta zenekarral. 1978 óta Ausztriában él, koncertezik, lemezeket készít. Az est karmestere, Farkas Róbert 2021 óta zenekarunk vezető karmestere.

MŰSOR
Mahler: Blumine
Csajkovszkij: II.  (G-dúr) zongoraverseny, op. 44
Mahler: I. szimfónia

KÖZREMŰKÖDIK
Elisabeth Leonskaja - zongora

VEZÉNYEL
Farkas Róbert

Ajánlatunk


„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

A Medikus Zenekar 2008-ban alakult, tagjai a Semmelweis Egyetem és más hazai felsőoktatási intézmények egykori és jelenlegi hallgatói. A főleg szimfonikus felállásban működő együttes nem csupán az egyetemi rendezvények rendszeres fellépője, hanem önálló hangversenyeket is ad hazánkban és külföldön egyaránt.

A miniszter félrelép kortárs brit drámaírója, Ray Cooney bohózata az álmokról, a reményről szól, illetve arról, hogyan reagálnak karakterei, ha tapintható közelségbe hozza a sors őket vágyaikkal. A pénz mindenkit megvezet: a vagyon-hajsza fokozatosan válik abszurd bohózattá, rávilágítva mindarra, amit egy légből kapott bőrönd pénz hozhat az ember életébe. Henry Perkins szürke, hétköznapi élete hirtelen fordulatot vesz, amikor egy vonatutazás során tévedésből más táskáját megragadva hagyja el a pályaudvart. A felesége által gondosan felpakolt szendvicsek helyett vastag pénzkötegek párnázzák a táska belsejét.

Ajánló


Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

2021. június 18-án Gaby Pepito vőlegényével, Brian Laundrie-val útra kelt, hogy valóra váltsák sokak elérhetetlen álmát, és világgá menjenek egy…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!