Program


Magyar Kincsek Ünnepe - A holnap csillagai -Liszt/Bartók/Hubay/Dubrovay

Magyar Kincsek Ünnepe - A holnap csillagai -Liszt/Bartók/Hubay/Dubrovay

Bő másfél évszázadon ível át a jövő csillagait, a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató műsor ifjú felfedezettjeit középpontba állító koncert programja, amelynek legkorábban komponált (Liszt-) műve az 1850-es évek első felében keletkezett, a műsor legfiatalabb száma pedig 2006-ból való.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. október 8. szombat, 15:00

Zeneakadémia
Magyar Kincsek Ünnepe
A jövő csillagai

Műsor
Bartók: I. rapszódia, Sz 87
Hubay Jenő: Carmen-fantázia
Dubrovay László: Magyar rapszódia klarinétra és zenekarra
Liszt: Magyar fantázia

Közreműködik: Kelemen Gáspár, Teo Gertler hegedű, Lugosi Dániel Ali klarinét, Boros Mihály zongora

Concerto Budapest
Vezényel: Keller András

Bő másfél évszázadon ível át a jövő csillagait, a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató műsor ifjú felfedezettjeit középpontba állító koncert programja, amelynek legkorábban komponált (Liszt-) műve az 1850-es évek első felében keletkezett, a műsor legfiatalabb száma pedig 2006-ból való. Ez utóbbi, Lugosi Dániel Alit főszerephez juttató mű Dubrovay László klarinétra és zenekarra szerzett Magyar rapszódiája, amely annak idején a Mahler-ünnep felkérésére és alkalmára született. A koncert első száma mindazonáltal egy másik rapszódia lesz: Bartók Béla 1928-as, Szigeti Józsefnek ajánlott 1. rapszódiája, amely most Kelemen Gáspár előadásában hangzik el. A szívünknek oly kedves, parádés Magyar fantázia megszólaltatásában Boros Mihály vállal oroszlánrészt. A műsorban helyet kap egy másik bravúros fantázia is a XIX. századból: a meghatározó zenepedagógus, hegedűművész, Hubay Jenő első nagy zeneszerzői sikerét 1876-ban Bizet népszerű operájának témáira épülő Carmen-fantáziájával aratta, melynek előadásában Teo Gertler tesz tanúbizonyságot kivételes tehetségéről.

Ajánlatunk


A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Ajánló


Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!