Program


Magyar Kincsek: Kodály / Rózsa Miklós / Bartók ( a Concerto Budapest koncertje )

Magyar Kincsek: Kodály / Rózsa Miklós / Bartók ( a Concerto Budapest koncertje )

Három kivételes zenemű. Vezényel: Héja Domonkos

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. április 12. péntek, 19:30

Műsor:

KODÁLY: Balettzene (Sárkánytánc) a Háry Jánosból zenekarra
RÓZSA MIKLÓS: Csellóverseny, op. 32
--- szünet ---
BARTÓK: A fából faragott királyfi, BB. 74

Közreműködik: Szabó Ildikó cselló
Vezényel: Héja Domonkos

1926-ban, a Háry János első három előadásának közönsége még láthatta azt a képet, melyben a császárlány, Mária Lujza, szerelmi bánatában, beleveti magát a Nixbe. Kodály azonban dramaturgiai megfontolásból törölte e teljes képet, s így az itt elhelyezett balettjelenet, a Sárkánytánc is a veszteséglistára került. Balettzene cím alatt azonban a jelenet muzsikája szerencsére ránk maradt, mint ritkán megszólaltatott, de annál izgalmasabb csemege. Ahogyan csemegeszámba vehető a budapesti születésű legendás hollywoodi filmzeneszerző, Rózsa Miklós 1971-es Csellóversenye is, melynek megrendelője és első megszólaltatója Starker János volt: a versenymű szólistája ezúttal az immár majd’ két évtizede koncertező, de még mindig csak a húszas évei közepén járó, nagytehetségű Szabó Ildikó lesz. A magyar zeneirodalom megszólaltatását itthon és külföldön is szívügyének tekintő karmester, Héja Domonkos irányításával a zenekar végül egy bő százesztendős hazai remekművet játszik majd el: Bartók egyfelvonásos táncjátékának zenéjét előadva.

Ajánlatunk


Koncz Zsuzsa a magyar popzene állócsillaga, 2024. április 13-án tizennegyedszer lép a Papp László Budapest Sportaréna színpadára.

Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Ajánló


Az elmúlt évek sikeres programjainak köszönhetően, folytatódik a Homokhátság Szívében megrendezésre kerülő koncertek sora, ezúttal BORDÁNY 2024 néven!!! Az idei…

Móricz Zsigmond története nagyon is időtálló témát jár körül: hogyan irányítják a nők a férfiakat a háttérből? A darab végére…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!