Program


Lukács Ervin-bérlet 5. - vezényel: Hartmut Haenchen

Lukács Ervin-bérlet 5. - vezényel: Hartmut Haenchen

Erő és szépség

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. február 15. péntek, 19:30

BRAHMS: D-dúr hegedűverseny, op. 77
BEETHOVEN: V. szimfónia (c-moll), op. 67

Baráti Kristóf – hegedű
Nemzeti Filharmonikus Zenekar
Vezényel: Hartmut Haenchen   

Erő és szépség

A zenekari és a versenymű-repertoár alappillérei a műsorban felcsendülő kompozíciók, a zenetörténet Bach és Bartók közti korszakának két emblematikus B betűs szerzőjével. Brahms és Beethoven után rögtön folytathatjuk is a sort Baráti Kristóffal, a fiatal hegedűs generáció egyik legjelentősebb előadóművészével, akinek művészetében a bámulatos virtuozitás és mély zeneiség nemes elegyére csodálkozhat rá a hallgató. Brahms Hegedűversenye a műfaj egyik legszebb és legsokrétűbb alkotása, Beethoven hetven évvel korábban, 1808-ban befejezett c-moll szimfóniája pedig a zenetörténet alighanem egyik legerőteljesebb alkotása. A „sors” híres dörömbölő motívumára épülő remekművet a végzetes betegségével küzdő szerző talán krédónak is szánta: hitvallás arról, hogy az ember igenis felül tud kerekedni a nehézségeken, és győztesen képes kikerülni olyan helyzetből, amelyben sokáig elveszettnek hitte magát. Aki pedig mindezt életre kelti a Nemzeti Filharmonikusok élén: Hartmut Haenchen, az egyik legkeresettebb német karmester, a német klasszikus-romantikus repertoár anyanyelvi szintű tolmácsolója.

Ajánlatunk


A koncert minden korosztály számára izgalmas élményt ígér!

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Ajánló


Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei…

Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!