program


Lovísa Ósk Gunnarsdóttir (IS): When the Bleeding Stops
10

Lovísa Ósk Gunnarsdóttir (IS): When the Bleeding Stops

A When the Bleeding Stops a sebezhetőség, a szégyen, az empátia és a humor világába kalauzolja a nézőket. A mű elvisz minket a résztvevők otthonának intim terébe, és mélyen belemerül a menopauzával kapcsolatos női tapasztalatok számos rétegébe.

Dato




Lovísa Ósk Gunnarsdóttir a menopauza fogalmát körülvevő hallgatással és tabuval, valamint öregedő táncosként szerzett személyes tapasztalataival foglalkozik. Miután öt évvel ezelőtt megsérült, kénytelen volt újragondolni kapcsolatát a tánccal és a testtel. Ez a folyamat felnyitotta a szemét a menopauza körüli társadalmi szintű hallgatásra és a témával kapcsolatos ismereteinek hiányára. Kutatásba kezdett, és egy olyan nyílt felhívást tett közzé az interneten, amelyben menopauzával szembenéző nőket keresett, hogy vegyenek részt a projektjében. Mire észbe kapott, már számtalan, Izland minden sarkából érkező asszonnyal dolgozott együtt.

A When the Bleeding Stops a sebezhetőség, a szégyen, az empátia és a humor világába kalauzolja a nézőket. A mű elvisz minket a résztvevők otthonának intim terébe, és mélyen belemerül a menopauzával kapcsolatos női tapasztalatok számos rétegébe.

Lovísa nemzetközi turnéja minden állomásán kapcsolatba lép a helyi, változókorban lévő nőkkel, történeteket és táncos videókat gyűjt tőlük; és meghívja őket, hogy csatlakozzanak hozzá a színpadon, és együtt változtassák meg a menopauza narratíváját.

A művet 2021-ben mutatták be a Reykjavíki Táncfesztiválon a Reykjavíki Városi Színházban, és azóta turnézik. Kiváló kritikákat kap, és a projektben részt vevő helyi nők úgy jellemezték az élményt, hogy az megerősítő, sőt, életeket megváltoztató volt. Az előadást az év leginnovatívabb előadásának jelölték a The Icelandic Theatre Awards-on, Lovísa-t pedig beválasztották a 20/23 Aerowaves művészek közé.

Stáblista
KONCEPCIÓ, KOREOGRÁFIA ÉS SZÖVEG: Lovísa Ósk Gunnarsdóttir
FÉNY- ÉS HANGTERVEZÉS: Brett Smith
VIDEÓTERVEZÉS: Lovísa Ósk Gunnarsdóttir és Brett Smith
Előadóművészek: Lovísa Ósk Gunnarsdóttir, Ólöf Ingólfsdóttir, Kristjana Stefánsdóttir, Sveinbjörg Þórhallsdóttir vagy Arndís Guðmundsdóttir.

KÖSZÖNET: SIgrún Ólafsdóttir, Egill Ingibergsson, Alexander Graham Roberts, Brogan Davison, Rebekka Ingimundardóttir, Valdimar Jóhannsson és a Reykjavíki Táncfesztivál.
PRODUCER: StepTurnMove - Wim Casier

PÅ PLAKATEN


1958, nyara – Éktelen drága gyémántot hoznak a Minneapolis City Bankba. Egy notórius fegyenc megszökteti magát, hogy lecsapjon a kőre,…

Az eutanázia kérdése az ókor óta foglalkoztatja a közvéleményt. Szókratész, Platón és Seneca is támogatta, de az orvostudomány megalapítója, Hippokratész…

Gaetano Donizetti AZ EZRED LÁNYA Vígopera két felvonásban, prózai jelenetekkel, francia és magyar nyelven, magyar, angol és francia felirattal

Obs! Indkøbskurvens tidfrist udløber snart!
tilbageværende tid
00:00

enhed(er) i kurven

total:


Tiden er udløbet. Start venligst forfra med at vælge billetter.