Program


„Lészen ágyú!” – Gábor Áron és a székely hősiesség - TÁRLATVEZETÉS

„Lészen ágyú!” – Gábor Áron és a székely hősiesség - TÁRLATVEZETÉS

Az ikonikus rézágyú és az 1848–49-es szabadságharc ereklyéi a Budavári Palotanegyedben 2022. március 11-től június 12-ig.
Kiállításunkon az 1848–49-es forradalom és szabadságharc 174. évfordulóján a székely ágyúöntő hősre, Háromszék önvédelmi szabadságharcának legendás alakjára emlékezünk a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum különleges gyűjteményével.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. június 5. vasárnap, 15:00

Az egyetlen megmaradt Gábor Áron-féle ágyú mellett honvéd katonatisztek fegyverei és egyenruháinak részletei, zászlók és olyan használati tárgyak láthatók, amelyek közelebb hozzák a szabad­ságharc és az azt követő megtorlás idő­szakát, a nemzeti hősök börtönben töltött éveit.

Az ereklyék között az aradi vértanúk sírjáról származó szalag, Damjanich János bitófájának darabjából készült kereszt, Kiss Ernő altábornagy lovaglónyerge, Deák Ferenc pipagyűjteményének egy darabja, Gábor Áron saját készítésű asztala, Bem József tábornok sétabotja is megtekinthető a hadifogságban készült karperecekkel, kupák­kal és egyéb kézzel készített tárgyakkal együtt.

Ajánlatunk


Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a Hans Zimmer zenéje című nagyszabású műsorával. A Dűne, A Karib-tenger kalózai, Pókember 2, Sherlock Holmes, Madagaszkár, Csillagok között, A Da Vinci-kód, Pearl Harbor, Gladiátor, Mission Impossible, és a legendás Hans Zimmer sok más műve a híres Lords of The Sound szimfonikus zenekar előadásában!

A Szép nyári nap című musical valamikor a hetvenes években játszódik Bácsszentmárián, egy olyan építőtáborban, amelyik közel van a jugoszláv határhoz.

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!