Program


Latin lélek – Utazás időn és dallamokon át

Latin lélek – Utazás időn és dallamokon át

Latin lélek – Utazás időn és dallamokon át

Manuel Betancourt – ének
Sebastian Ramirez – zongora
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: augusztus 17. szombat, 17:00

A koncert a latin zene legikonikusabb, magával ragadó darabjainak felfedezését kínálja. A 20. század rendkívül kreatív latin művészei, mint például Astor Piazzolla, Paco de Lucia, Manuel Ponce, megteremtették a zenei termékenység aranykorát, olyan örökérvényű művekkel, amelyek a közönség legmélyebb lelki érzéseivel azóta is együtt zengnek. A dalok nemcsak dallamukban, ritmusukban jelentenek értéket, hanem legtöbbjük drámai történetet mesél el a születésük idejéből. Ezek az egyetemes érzések az európai közönséget is megérintik, klasszikuszenei igényű formájuk magas értéket képvisel. 

Manuel Betancour Camino a mexikói Guanajuato állambeli San Felipében nőtt fel. 1993-tól 1999-ig a Moreliai Konzervatóriumban, majd 1999-től 2002-ig a Nemzeti Konzervatóriumban, Mexikóvárosban tanult. Tanulmányai elvégzése után Placido Domingo-ösztöndíjat kapott, mellyel Izraelben és Puerto Ricoban a New York-i Metropolitan operaénekesei által tartott mesterkurzusokon fejleszthette énektudását. 2002-től kezdve a mexikóvárosi Nemzeti Operaházban (Bellas Artes), valamint több nagyobb fesztiválon és mexikói színházban énekelt. 2005-ben a Zürichi Operaház operastúdiójának tagja lett. 2007-től a francia National de Rhin operában énekelt. 2010-től szabadúszóként dolgozik. Jelenleg a Honvéd Férfikar állandó tagja és a Volver La Vida latin együttes énekese. 

 

Sebastian Ramirez Sandoval 2018-ban szerzett zongoraművész diplomát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. Előszeretettel szólaltatja meg Beethoven zongoraszonátáit, és kiemelt figyelmet fordít a magyar szerzők zongorairodalmára. Liszt Ferenc virtuóz művei mellett gyakran adja elő költői hangvételű darabjait, mint a két legendát. Bartók Béla mély benyomást gyakorolt előadói stílusára. Ramirez Manuel Betancour állandó kamara partnere, közös missziójuk a spanyol, argentin szerzők mellett a mexikói zeneirodalom elhivatott tolmácsolása.

Ajánlatunk


VIII. Henrik az angol történelem talán egyik legkülönösebb szereplője, aki nemcsak szélsőséges tetteinek lenyomatát hagyta az utókorra, hanem hat házasságának legendáját is.

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Valló Péter és Vajda Katalin virtuózan nosztalgikus komédiája egyszer már meghódította a nyíregyházi közönség szívét, hosszú időn át volt évadok visszatérő sikerdarabja. Ezúttal új felfogásban, Keszég László rendezésében találkozhatnak vele a nézők, új színekkel gazdagítva a jól ismert történetet, a lényeg azonban változatlan: a csupa élet vígjáték, a népszerű muzsika, a felhőtlen szórakozás.

Ajánló


Az alábbi területekre érvényes a belépőkártya: Szálkahalmi tanösvény, Hortobágy‐halastavi tanösvény, Górési tanösvény és Fekete‐rét tanösvény, A Hortobágyi Halgazdaság Zrt. kezelésében…

musical Az előadást angol felirattal játsszuk.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!