Program


Kultúrházi Estek / Ízek és történetek Mautner Zsófiával

Kultúrházi Estek / Ízek és történetek Mautner Zsófiával

Hogyan vált egy brüsszeli diplomata Magyarország főzőnőjévé? Az idén 20. szülinapját ünneplő Chili & Vanília oldal alapítója mit gondol a blogírásról, és az online konyhai jelenlétről? Illetve olvasnak-e még az emberek receptkönyveket?
 több

Aktuális előadások



Szeretettel meghívunk egy különleges estére, ahol Mautner Zsófia, gasztroblogger, Magyarország főzőasszonya lesz a vendégünk: egy gasztroblog alapítója, számos receptkönyv és gasztrocikk írója, aki vidámságával és az élet szeretetével egy országnak mutatja be az
ételek csodálatos erejét: elrepít a múltba, közösséget épít, valamint összehozza a magyar hagyományokat a világ konyhájával.

Az est során Zsófival igyekszünk eligazodni a mai gasztronómia világában: social media, nyomtatott sajtó, szakácskönyvek és gasztroirodalmi alkotások. Utánajárunk pár gasztrotrendnek, beszélgetünk az aktuális konyhadivatokról, miközben felelevenítjük a jól
bevált falusi konyhák praktikáit, és gasztroutazásokra indulunk a nagyvilágba. Az esemény végén lehetőség nyílik kérdéseket feltenni, valamint könyv vásárlásra és dedikálásra is sor kerül. Mindenkit várunk sok szeretettel ezen a különleges alkalmon!

Időpont: 2025. március 27. (csütörtök) 18 óra
Helyszín: Kapca x Rézhárs Bisztró - Kultúrház

Az esemény főszervezője: Kovács Annabella

Mautner Zsófia: A falusi konyhám

Mautner Zsófi új szakácskönyve különleges helyre kalauzolja az olvasót. A kunmadarasi nagyszülői házba, ahová annyi ízemlék köti. Ahová mindig visszatér nemzetközi gasztronómiai felfedezőútjairól. És ahol hagyomány és kitekintés egyedülálló kombinációja élteti a konyhát. Egyszerre valós és jelképes a hely, amelyet úgy nevez: A falusi konyhám.

Ebben a gyönyörű kiállítású könyvben Zsófi évszakról-évszakra, receptről-receptre vonja be az olvasót egy szebb, nyugalmasabb, és talán nem túlzás állítani: etikusabb élet mindennapjaiba. Az elvarázsolódás közben pedig vár ránk egy felismerés. Az évszakok ritmusát követő, takarékos és ötletes vidéki konyha a ma legdivatosabb elveket követi.

Helyi termékek és termények, gyűjtögetés és tartósítás, a drága húsfélék takarékos használata, rengeteg növényi eredetű fogás - mindez végig itt volt az orrunk előtt.

Egy napfényes kunmadarasi házban, ahová eddigi legszemélyesebb kötetében Mautner Zsófi barátsággal beinvitálja az olvasót.
 

Ajánló


Négy év és az életed. Ez az enigmatikus mondat állt azon a táncképzést hirdető plakáton, amire jelentkeztem. Úgy hangzott, mint…

Herbert von Karajan – Szentkuthy Miklós Lehunyt szemmel vezényelni meg bíborosi jelmezben áldást osztani, s csodált szent szörnyeteggé válni a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!