Program


Kodály 138

Kodály 138

Kodály 138

Kodály: Székely fonó

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. december 16. szerda, 19:30

Kodály 138
Kodály: Székely fonó

A Zeneakadémia Ének Tanszékének tanárai és hallgatói
A Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara és Alma Mater Kórusa (karigazgató: Somos Csaba)
Vezényel: Ménesi Gergely

Kodály Zoltán – a zeneszerző, a népzenekutató és a zenepedagógus – pályájának hármas egysége megvilágítja azt a szoros kapcsolatot, ami Kodály egyes működési területeit, például a népzenetudósi munkát és a zeneszerzést összefűzi. Az 1932-ben bemutatott Székely fonó több szempontból is ikonikus alkotás. A zeneszerző nemcsak a magyar népdalt idézi meg benne, hanem annak hamisítatlan légkörét is a koncertterem színpadára varázsolja. Mindezt ráadásul a klasszikus zene egyik legnagyobb tradícióra visszatekintő műfajával, az operával ötvözi Kodály. Mesteri dramaturgiai érzékének köszönhetően nem népdalfüzér, amit létrehoz: az egyes melódiákból egy gondosan végigvezetett drámai cselekmény bomlik ki a színpadon. A zeneszerző születésének 138. évfordulója alkalmából rendezendő ünnepi koncertelőadáson a háziasszony szerepében a Zeneakadémia ének tanszékének vezetője, Meláth Andrea lép a közönség elé, a többi szerepben az egyetem kiemelkedően tehetséges hallgatóinak lendületes alakításában gyönyörködhetünk.

Ajánlatunk


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Ajánló


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!