Program


Keménykalap és krumpliorr - a Fórum Színház és a GÖFME bemutatója
2

Keménykalap és krumpliorr - a Fórum Színház és a GÖFME bemutatója

MŰVÉSZETEK HÁZA GÖDÖLLŐ
Színházterem
Esemény kezdése: 2022. 02. 27. (vasárnap) 11.00 és 15.00 óra
130 perc egy szünettel

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. február 27. vasárnap, 15:00

Csukás István azonos című műve alapján készült musical.

"Hörömpő cirkusz VILÁGSZÁM"

A színpadi változatot írta: Janik László, zeneszerző: Varga Bálint

A 70-es évek közepén bemutatott televíziós sorozat elevenedik meg a színpadon annak minden bájával és hangulatával. A felnőttek részére elsősorban a nosztalgia, a kisebbek részére a fordulatos és vicces történet garantálja a remek szórakozást! Igazi kuriózum, hogy valódi állatok is szerepelnek a színpadon.

Történet: A Vadliba őrs tagjai elhatározzák, hogy cirkuszt szerveznek beteg osztálytársuk szórakoztatására. Ehhez valódi oroszlánbőgést vesznek fel az Állatkertben, ahol megtudják, hogy folyamatosan tűnnek el az állatok, legutóbb a görög teknősöket lopták el. Ők is gyanúba keverednek, de miután tisztázták magukat, nyomozó őrssé alakulnak. A magas jutalom, melyet az elvesztett állatokért tűztek ki, Bagaméri, az elátkozott fagylaltos fantáziáját is megmozgatja. Ő szintén nyomozni kezd, ami számos fejtörést okoz az őrs tagjainak. Végül furfangos módon elkapják a valódi tetteseket.

"Itt van, megjött Bagaméri, a fagylaltját maga méri"A program/előadás az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.

Ajánlatunk


A vadászat című, mára már ikonikus album 1984-ben jelent meg, idén ünnepli 40. évfordulóját. Hobo és nagyszerű zenekara a rangos jubileumhoz méltó koncerttel most a Győri Nemzeti Színházban is fellép. Minden idők egyik legikonikusabb hazai rockalbuma hirtelen felindulásból született, mégis a műfaj meghatározó klasszikusává vált. „A Budapest-Miskolc vonaton 40 szövegötletet jegyeztem le, majd az egészet egy taxiban felejtettem. Végül 26-ot sikerült felidéznem, és Pókáék konyhájában nekiálltunk a munkának. A felvételek kezdete előtt „csak” a szövegeket kellett bemutatnom a cenzúrának - tudják, egy A-moll vagy G-dúr nem lehet rendszerellenes... Nagy tisztesség, hogy az emberek érdeklődése fennmaradt és a dalok ma is élnek, de szomorú tény, hogy a mű aktualitását mindmáig nem vesztette el. Sőt, anélkül, hogy próféciákat mondanék, amíg ember lesz a Földön, az is marad” – emlékszik vissza Hobo. Megjelenésekor a lemez a ritka koncertalbumok egyike volt, amely zeneileg és szövegileg gondosan megtervezett életképekben jelenítette meg a történelem és a társadalom keresztmetszetét. A bomba sikerű Budapest Sportcsarnok-beli telt házas lemezbemutató óta négy évtized telt el, de a Vadászat hatása, öröksége generációkon átívelő.

Ha sírva akar nevetni, ezt az előadást ne hagyja ki!

Ajánló


Solymosi Tamás – Mirzoyan Albert – Prokofieva Irina – Jiří Kylián – Harald Lander KLASSZIKUS BRAVÚROK Négy egyfelvonásos balett három…

Az a zenekar, amelyet Kobayashi Ken-Ichiro életében először vezényelt szülőhazája határain kívül, az a budapesti MÁV Szimfonikus Zenekar volt. 2024.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!