Program


Gyermekkórus és hegedűszó – A Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek koncertje Kelemen Barnabással
5

Gyermekkórus és hegedűszó – A Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek koncertje Kelemen Barnabással

Klasszikusok a Lovardában sorozatunk következő koncertjén a Budavári Palotanegyed impozáns épületében hallgathatjuk meg Michael Haydn válogatott darabjait.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 17. szombat, 19:00

Szeretünk megfeledkezni bizonyos magyar származású zeneszerzőkről, akiket mi sokkal több joggal mondhatunk magunkénak, mint mondjuk Bécs Beethovent, vagy London Händelt. Így van ez a Haydn családdal is, hiszen mindkét fiú (Joseph és Michael) a történelmi Magyarország területén született, ráadásul Michael Haydn a nagyváradi püspök alkalmazásában is állt pár évig.

Róla szól a Magyar Rádió Gyermekkórusának és Szimfonikus Zenekarának koncertje, ugyanis két kései egyházi művét fogják közösen előadni, melyeket gyermekkórusra és kamarazenekarra komponált Salzburgban. E két mű között csendül fel a szerző G-dúr hegedűversenye is Kelemen Barnabás előadásában. 

Műsor: 

M. Haydn: Missa Sancti Leopoldi

M. Haydn: G-dúr hegedűverseny

M. Haydn: Vesperae Sanctissimae Innocentium

 

Előadja:

A Magyar Rádió Gyermekkórusa és Szimfonikus Zenekara

Szili Gabriella, Ducza Nóra – szoprán

Bakos Kornélia – alt

Kelemen Barnabás – hegedű

 

Vezényel:

Dinyés Soma

 

 

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

Ajánló


Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!