Program


Katona Csaba előadása - Balaton, nyaralás, szabadidő. A balatoni nyaralás a XIX. században

Katona Csaba előadása - Balaton, nyaralás, szabadidő. A balatoni nyaralás a XIX. században

A Budapest 150 programsorozat keretén belül tavasszal és nyáron három különleges ismeretterjesztő előadást láthatnak a KMO-ban, Katona Csaba történész tolmácsolásában.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: május 15. szerda, 18:00

A májusi előadásunk címe:

Balaton, nyaralás, szabadidő. A balatoni nyaralás a XIX. században

A XIX. századra a városlakó, polgári rétegek körében megformálódott a tudatosan pihenésre fordított idő, a szabadidő fogalma. Ennek fontos eleme volt, hogy kiszakadjanak megszokott életvitelükből, lehetőleg fizikailag is eltávolodva lakó- és munkahelyükről. A Balaton így vált vonzóvá, de a 19. század derekán még csak Balatonfüred. Ide sem a tó vize, hanem a forrásvíz, a Savanyúvíz miatt jártak a gyógyulni vágyók, majd az igényeiket kiszolgáló infrastruktúrát kihasználandó immár az egészséges, szórakozni vágyó emberek is. A század végére pedig már a Balaton vize lett a fő vonzerő, így a tó egésze nyaralóhellyé lépett elő. Kik nyaraltak a Balatonnál, honnan jöttek, mivel töltötték idejüket a víznél? Az előadás erre keres és ad választ.

Ajánlatunk


Dr. Csernus Imre önálló estjén a rá jellemző profizmussal és lényeglátással döbbent rá gondolkodásmódunk fricskáira, és állít fel bennünket említett kipárnázott helyünkről. Persze, ehhez előbb helyet is kell foglalnunk itt, a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a Hans Zimmer zenéje című nagyszabású műsorával. A Dűne, A Karib-tenger kalózai, Pókember 2, Sherlock Holmes, Madagaszkár, Csillagok között, A Da Vinci-kód, Pearl Harbor, Gladiátor, Mission Impossible, és a legendás Hans Zimmer sok más műve a híres Lords of The Sound szimfonikus zenekar előadásában!

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Ajánló


A Margitszigeti Színház minden évben nagyszabású eseménnyel ünnepli meg a Nemzeti Összetartozás Napját. A nemzeti összetartozás napja az 1920-as trianoni…

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

1958, nyara – Éktelen drága gyémántot hoznak a Minneapolis City Bankba. Egy notórius fegyenc megszökteti magát, hogy lecsapjon a kőre,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!