Program


Karthágó pusztulása - Didó, Hannibal és az elefántok

Karthágó pusztulása - Didó, Hannibal és az elefántok

Elsüllyedt világok - letűnt kultúrák nyomában
Történelmi előadássorozat
Előadó: Antalffy Péter történész, a Rubicon Intézet tudományos munkatársa
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 17. szerda, 18:00

Az emberiség történetében sorakoznak azok az egykor virágzó civilizációk, amelyek emlékei ma már rejtélyesnek tűnnek. Az utókor fantáziája vagy emlékezete mindig drámaian mutatja be egy-egy társadalom hanyatlását, de valóban így volt-e? Hogyan veszett el Trója, és kik rabolták ki a Királyok völgyét? Mit tudhatunk ma a Nazca- vonalak készítőiről vagy Pompeji egykori lakóiról?
Kik alapították Karthágót, és miért csak Hannibál kapcsán kerül szóba? Valóban nagy hadvezér volt, vagy csak nem ismerte a földrajzot? Miért akarták a rómaiak besózni a várost? Miért jött erre Aeneas, és miért maradt majdnem itt (a római őstörténetet eltérítve) Mik is voltak Didó bűnei, és mi köze a városnak Trójához és az ókori keleti kultúrákhoz? Az előadás Karthágó "rómaimentes" oldalát is bemutatja saját mítoszaink ellenfényében.

Ajánlatunk


Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

elkafkásodás két részben

Ajánló


zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

A nemzetközi historikus régizenei előadópraxis egyik legjelentősebb képviselője, a világhírű holland csembaló-, orgonaművész és karmester, Ton Koopman idén októberben tölti…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!