Program


Joshua Bell és Sam Haywood

Joshua Bell és Sam Haywood

A legnagyobb sztárszólisták koncertjeinél gyakran előfordul, hogy a közönségcsalogató húzónév mellett a „zongorakísérő” csak egészen kis betűkkel szerepel valahol a plakát alján, és szinte elvész a szólista nevének árnyékában.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. február 25. hétfő, 19:30

Joshua Bell és Sam Haywood kapcsolatában azonban szó sincs efféle alá-fölérendelt viszonyról, az amerikai hegedűművész és a brit zongorista teljes értékű kamarapartnerek. „Olyan kiváló zongoristát kerestem, akivel tökéletesen passzolnánk egymáshoz, és csellista barátom, Steven Isserlis javasolta Sam Haywoodot. Csodálatos zenész, szerény és nagyon őszinte” – így jellemezte egy koncert kapcsán kamarapartnerét Bell a közönségnek. Joshua Bellt talán nem kell bemutatnunk – a szenvedélyes játékáról, állandó kíváncsiságáról és rendkívül sokoldalú zenei érdeklődéséről ismert zenészt nem alaptalanul nevezik napjaink egyik legjelentősebb hegedűművészének. Tizennégy éves korában Riccardo Mutival és a Philadelphia Zenekarral debütált, azóta megállíthatatlan, ha zenéről van szó. Állandóan koncertező szólista és kamarazenész, az Academy of St Martin in the Fields zenei igazgatója, több oktatási és jótékonysági projekt megálmodója, akit a néhány évvel ezelőtt a washingtoni metróban adott inkognitó koncertje óta már nemcsak a koncerttermekből ismerhet a közönség. Sam Haywooddal közös zeneakadémiai estjükön klasszikusabb irányt vesznek: két virtuóz slágerdarab „szendvicsében” egy-egy Beethoven- és Fauré-szonátát szólaltatnak meg a Nagyterem színpadán.

Műsor:

Vitali: Chaconne
Beethoven: A-dúr („Kreutzer”) hegedű–zongoraszonáta, op. 47
Fauré: A-dúr hegedű–zongoraszonáta, op. 13

Közreműködik: Joshua Bell (hegedű) Sam Haywood (zongora)

Ajánlatunk


Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és szerették.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Ajánló


Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan…

A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök…

A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!