Program


John Adams:Tromba Lontana / R.Strauss: d-moll hegedűverseny/Mahler: V.szimfónia ( Concerto&Brovcin )

John Adams:Tromba Lontana / R.Strauss: d-moll hegedűverseny/Mahler: V.szimfónia ( Concerto&Brovcin )

Nagy kamasz, szenvedélyesen szerelmes és megbízásra dolgozó zeneszerző műve, a minimalizmust képviselő és romantikus kompozíció egyaránt felhangzik majd ezen a koncerten, amelynek programja majdnem száz esztendőt fog át az 1880-as évektől az 1980-asokig. A Concerto Budapest vendégszólistája az orosz Borisz Brovcin lesz.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. április 30. péntek, 19:30

JOHN ADAMS: Tromba Lontana

R. STRAUSS: d-moll hegedűverseny, op. 8
- szünet -
MAHLER: V. (cisz-moll) szimfónia

Közreműködik: Borisz Brovcin – hegedű
Concerto Budapest
Vezényel: Keller András

Nagy kamasz, szenvedélyesen szerelmes és megbízásra dolgozó zeneszerző műve, a minimalizmust képviselő és romantikus kompozíció egyaránt felhangzik majd ezen a koncerten, amelynek programja majdnem száz esztendőt fog át az 1880-as évektől az 1980-asokig. A Concerto Budapest vendégszólistája az orosz Borisz Brovcin lesz, aki több mint ötven hegedűversenyt tart repertoárján, és akit ennek ellenére a magyar közönség eddig csupán kamaramuzsikusként hallhatott.

A Houstoni Szimfonikusok Texas Mexikótól való elszakadásának 150. évfordulójára, 1986-ra rendelték meg az amerikai minimalizmus máig köztünk élő nagyságától, John Adamstől azt a zenekari fanfárt, amelynek megszólaltatásához rendszerint a koncerttermek karzatát is igénybe veszik az egymástól is elkülönített trombitások. A tizenhét esztendős, ám máris ambiciózus Richard Strauss első és egyetlen hegedűversenyét hegedűtanárának és unokatestvérének, a müncheni udvari zenekar koncertmesterének, Benno Walternek ajánlotta. „Ó, egek, milyen arcot vág majd a közönség ehhez a káoszhoz, amely mindig újraszüli a világot, hogy a következő pillanatban megsemmisítse; ezekhez az ősvilági hangzásokhoz; ehhez a zúgó, üvöltő, tomboló tengerhez; a táncoló csillagokhoz; ezekhez a lélegzetelállító, csillogó, ragyogó hullámokhoz?” – ezt pedig már saját készülő V. szimfóniájáról írta Gustav Mahler, nemigen bízva a kortárs közönség értő figyelmében, hiszen ugyanerről a házasságkötése táján komponált műről szólván az alábbi óhajának is hangot adott: „Bárcsak ötven évvel a halálom után vezényelhetném a bemutatót”.

Ajánlatunk


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Ajánló


..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!