Program


Jess Gillam / RISING STARS

Jess Gillam / RISING STARS

A Rising Stars koncertek fontos vonása, hogy a pódiumra lépő művészek nem feltétlenül a leggyakrabban hallható szólóhangszerek muzsikusai: az Európai Hangversenytermek Szervezete (ECHO) korántsem csak zongoristákat, hegedűsöket, csellistákat kíván bemutatni: hallottunk már oboást, klarinétost, trombitást, hárfást, sőt harmonikást is. Most a szaxofonon a sor: a 19.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. november 14. szombat, 20:00

Jess Gillam / RISING STARS

Műsor:
    Poulenc: Oboaszonáta, FP 185
    Graham Fitkin: Gate
    A. Marcello: d-moll oboaverseny, S.Z799
    Edmund Finnis: új mű (az ECHO felkérésére - magyarországi bemutató)
    Weill: Je ne t'aime pas
    Wiedoeft: Valse Vanité

Közreműködik:
szaxofon    Jess Gillam
zongora    Zeynep Özsuca


A Rising Stars koncertek fontos vonása, hogy a pódiumra lépő művészek nem feltétlenül a leggyakrabban hallható szólóhangszerek muzsikusai: az Európai Hangversenytermek Szervezete (ECHO) korántsem csak zongoristákat, hegedűsöket, csellistákat kíván bemutatni: hallottunk már oboást, klarinétost, trombitást, hárfást, sőt harmonikást is. Most a szaxofonon a sor: a 19. században született hangszer nélkülözhetetlen a jazz világában, de olyan zeneszerzők is használták, mint Ravel vagy Kodály. Ezúttal ifjú brit virtuózát ismerhetjük meg.

Az idén huszonegy éves Jess Gillam elnyerte a Classic Brit Award elnevezésű díjat, emellett ő volt az első szaxofonos, aki a BBC Young Musician verseny történetében eljutott a megmérettetés döntőjébe. Szenvedélyes és elkötelezett játékosa hangszerének. Már tizenöt évesen TEDx előadást tartott a szaxofonról - a bemutatót azóta a YouTube-on több mint százezren tekintették meg. Az észak-nyugat angliai Cumbriában, Ulverstonban nőtt fel, jelenleg a manchesteri Royal Northern College of Music hallgatója - ugyanakkor a szuggesztív előadói stílusú fiatal művészt máris exkluzív szerződés köti a Decca Classics lemezkiadóhoz. Muzsikusi krédójának része, hogy szeretné megreformálni a hangversenyéletet: többek közt azt is szívesen venné, ha a tételek között megengedett volna a közönség számára a tánc, a taps, a bekiabálás - szerinte ezek az ösztönös reakciók a zene örömét fejezik ki. Rising Stars-bemutatkozásán több 20. és 21. századi szerző műveit is megszólaltatja - és persze átiratokat, eredetileg oboára született kompozíciókból. Jess Gillam számára - az ECHO felkérésére - a szintén brit Edmund Finnis komponál új művet, az a szerző, akinek darabjait a legfontosabb szaklapok is olyan jelzőkkel illetik, mint „mágikus”, „irizáló”, „rendkívüli” és „éterien gyönyörű”.

A Rising Stars-programba jelölte: Sage Gateshead

Ajánlatunk


43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde egy olyan világ őrzői, melyet a közösség és vallás előírásai határoznak meg. Lányaik azonban már saját kezükbe akarják venni az életüket, szerelemből akarnak férjhez menni.

Ajánló


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!