Program


JAZZAJ X Kiscelli Múzeum

JAZZAJ X Kiscelli Múzeum

Szeptember 21. a JazzaJ 13. születésnapja! A BTM Kiscelli Múzeum Templomterében elhangzó három előadásnak különböző módokon, de lényegi eleme a tér és az akusztika:
19.00 Antez
20.00 Ahad aka Sőrés Zsolt
21.00 Bartha Márk — Ensemble in…

Aktuális előadások



Antez
Antez 2013-ban már járt nálunk és a szépemlékű Müsziben mutatott valamit, amit azóta sem felejtünk el. Egy megvilágított nagydobot különféle tárgyakkal hozott rezgésbe, miközben egy irányba, folyamatosan körbesétálta azt. Ezzel az egyetlen gesztussal közös rituáléba vont minden jelenlevőt és tapinthatóvá tette a körülölelő teret. Cselekedete alapvető és lényegretörő — immár két évtizede tökéletesíti ezt a mozdulatsort.
“It is not a concert, it is not a performance, it is not a sound massage; it is not drone music, it's not noisy or improvised or contemporary; it's not a circus act or a choreography; it's not a satanic ritual, or a photo or video shoot for your smartphones or your electronic stuff.
It's "No Es" and that can only be beyond your comprehension.”
https://www.antez.org/

Ahad aka Sőrés Zsolt
Kompromisszummentes zajzene vagy érzékeny brácsaszóló: Sőrés Zsolt a hazai kísérleti zenei élet meghatározó figurája egy ideje Berlinben él és nemzetközi pályán mozog. Most egy szólóval készül új elektronikus húros hangszerével, a PolyViolával. Ez egy Sukandar Kartadinata által épített pentafon hangszer, amelyen a modulációk és effektek Max/MSP-n keresztül működnek.
A hangszer nemzetközi bemutatója a 64. Velencei Zenei Biennálén lesz néhány nappal a koncert után, ahol Sőrés erre az alkalomra írt művét adja elő. A Kiscelliben egy olyan improvizációt hallunk majd, amely a Biennálén előadandó mű tematikájára épül.
https://www.labiennale.org/en/music/2024
https://www.glui.de

Ensemble in Limbo
Az Ensemble in Limbo Bartha Márk zeneszerző / sound designer / performer zenekari projektje, mely a közösségi alkotás eszközeit és kísérleti zenei koncepciók határterületeit vizsgálja. Egy olyan nyitott zenei társulás, amelynek összetétele koncertenként változik, ilyen módon minden egyes alkalom egyedi élményt nyújt. Bartha Márk most harmadik alkalommal állítja össze a JazzaJ műhelyével közösen, az improvizált zenében is otthonosan mozgó zenészekből, énekesekből az előadók karát.
“A kompozíció elsődlegesen énekhangra íródik, és fúvósokkal fog kiegészülni. A darabbal egy meditatív, megfigyelői állapot megteremtése a cél, ahol az összecsengő hangzók összeolvadására terelődik a figyelem, az abban való elmerülés adja a mű értékét. Tehát egy tér-hang élményt szeretnénk létrehozni, amelyben a Kiscelli Múzeum grandiózus zengő templomterét meg tudjuk tölteni egy dús hangzással.”
https://recorder.blog.hu/2024/06/26/itt_van_bartha_mark_az_ensemble_in_limbo_es_a_jazzaj_dron-darabja_a_merlinbol

Ajánló


Az európai hidak idén az egész kontinenst behálózzák: magyar rapszódia követ spanyol táncot, Bach előtti tisztelgés előz meg cseh zenét.…

A Lumen Christi Gospel Kórus a “fekete gospel” zene hazai képviselője. A Kórus előadásában filmek betétdalai, tradicionális afro-amerikai spirituálék átiratai,…

A Bagossy Brothers Company az első magyar zenekarként lépett fel az MVM Dome-ban, és adott felejthetetlen hangulatú, teltházas koncertet. A…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!