Program


Jacob ter Veldhuis & the saxophone

Jacob ter Veldhuis & the saxophone

A holland Jacob TV-re, azaz Jacob ter Veldhuisra a mai zenei élet egyik legelgondolkodtatóbb provokátoraként, az egyik legvadabb módon szórakoztató zeneszerzőként hivatkoznak a kritikusok. Olyan alkotó, akinek művei képesek megnevettetni, elszomorítani vagy feldühíteni a közönséget – olykor mindezt egyszerre.  több

Aktuális előadások



A holland Jacob TV-re, azaz Jacob ter Veldhuisra a mai zenei élet egyik legelgondolkodtatóbb provokátoraként, az egyik legvadabb módon szórakoztató zeneszerzőként hivatkoznak a kritikusok. Olyan alkotó, akinek művei képesek megnevettetni, elszomorítani vagy feldühíteni a közönséget – olykor mindezt egyszerre. 

 

Októberi szerzői estjén az ISON-ban most kifejezetten a szaxofonra fókuszálunk, hiszen saját elmondása szerint is kiemelt helyet foglal el a rengeteg hangszer között, amelyekre darabjait komponálja. Sőt, sokat elárul a hangszer iránti rajongásáról, hogy korábban egyéb hangszerekre írt műveiből is rendszeresen készít átiratot szaxofonra illetve szaxofon kvartettre. 

 

Ezen az estén öt művét hallhatjuk - illetve láthatjuk is, hiszen a szerző fontos alkotói ismérve, hogy a zenei anyagokat erős (olykor megdöbbentően erős) videó-felvételek kísérik.

 

Műsor: 

Garden of Love 

Billie

Grab it!

Tatatata (saxophone version) 

Jesus is coming 

 

Előadók:

Pusomi Viktória 

Bakó Noémi 

Lajkó Levente 

Seleljo Erzsébet 

 

**** 

Jacob TV, azaz Jacob ter Veldhuis holland „avant pop” zeneszerző rock zenészként kezdte karrierjét, majd klasszikus zeneszerzést és elektronikus zenét is tanult. A számára fontos elődökkel kapcsolatban egyszer úgy fogalmazott, hogy Bob Dylant fontosabbnak tartja Schönbergnél. A klasszikus zene, a jazz, a pop és rock közötti szakadékokat a legváratlanabb eszközökkel képes áthidalni, miközben nemcsak a zenei hangokkal és a beszédhangokkal játszik szabadon, de gyakran különböző vizuális eszközökkel is. Nevezték már a „zene Andy Warholjának”, ő maga pedig gyakran hangoztatja, hogy szereti a zenéjét „megfűszerezni egy kis cukorral”. Nem riad vissza attól sem, hogy darabjaival a mindennapi életre, a minket körülvevő aktualitásokra is reflektáljon, legyen szó elnyomott társadalmi csoportokról, populista politikusokról vagy más, a közéletet megmozgató történésekről. 

 

A program a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

Ajánló


Rudán Joe neve ismerősen cseng évtizedek óta a hazai rockéletben. Szülővárosában, Pécsett minden évben teltházas koncerteket ad barátaival a Kodály…

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!