Program


Ismerkedés a skanzennel II.

Ismerkedés a skanzennel II.

Tavaly már barangoltunk a Szentendrei skanzenben, idén szeptemberben folytatjuk az ismerkedést. 2022 májusában nyílt meg a legújabb, a kilencedik tájegység, Erdély, amelyet szeretnék Nektek megmutatni.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: szeptember 4. vasárnap, 10:40

Egyéb díjak (az egyéb díjak a helyszínen fizetendőek a részvételi díjon felül): csoportos belépő a Skanzenbe 2000 Ft/fő, tourguide készülék díja 450 Ft/fő

A barangolás időtartama kb. 5-6 óra.

Találkozó a Skanzen bejáratánál 10:40 órakor.

Térkép: https://goo.gl/maps/cXegnstN5UKGG9D6A

Én tömegközlekedéssel utazom Szentendre HÉV állomásról busszal a skanzenig. Ha szeretnél hozzám csatlakozni, írj a hello@barangolobk.hu email címre vagy üzenj messengeren.

Személygépkocsival érkezők figyelmébe! Parkolás

zennél: https://skanzen.hu/hu/latogatas/jo-tudni/parkolas

Barangolós ügyeleti telefonszám egy órával a program kezdése előtt: 70/2676445

A skanzenben gyalogosan fogunk közlekedni. Kényelmes cipő, sportcipő ajánlott, időjárásnak megfelelő ruházat.

Tavaly már barangoltunk a Szentendrei skanzenben, idén szeptemberben folytatjuk az ismerkedést. 2022 májusában nyílt meg a legújabb, a kilencedik tájegység, Erdély, amelyet szeretnék Nektek megmutatni.

Először átkelünk a román-magyar határon és megbeszéljük, hogy az 1970-es években mi mindent csempésznénk át Romániába és mit Magyarországra, mit tudnánk eladni és pénzt csinálni belőle, hova lehetne eldugni a kocsiban és a buszon 

Majd egy gyors és látványos történelmi bevezető után belépünk az erdélyi város főterére. Itt kávéház, nyomda, divatüzlet, patika, szerkesztőség, ügyvédi iroda, és posta található.

Találkozunk az ott lakókkal és az ott dolgozókkal, bekukkantunk a lakásukba, benézünk a munkahelyükre. Utána ellátogatunk a faluba, ahol a házak mellett egy unitárius templom és iskola is található. Miért épp unitárius templom másolata került ide? Vajon mindenki magyar vagy vannak más származású lakosok? Milyen hagyományos ételeket esznek, milyen vallásúak, hogyan néz ki a lakásuk, házuk, hogyan alakult az életük a XX. században?

Megismerkedünk Kós Károly terveivel, a szabadkőművesek templomával, megtudjuk, hogy hogyan dolgozott egy telefonos kisasszony a századfordulón, milyen játékokat játszottak a kávéházakban, mit csinál egy kasszírnő, kipróbálhatjuk a Mari crème-et.

Természetesen minden Barangolónak jár a séta utáni további érdekességeket tartalmazó email, ahol jó pár kiegészítő információt kapsz a barangolással kapcsolatban és még jobban elmélyülhetsz a témában.

Napközben tartunk egy kávé- és ebédszünetet (ki mit szeretne).

Általános szerződési feltételeket és az Adatvédelmi és Adatkezelési szabályzatot itt találod:

Adatvédelem: https://drive.google.com/file/d/17E9qWU9Yf9q0ROudqk4HKHDC6RQjpSqi/view?fbclid=IwAR2UxrTOdWG3_ef06BctcCA2Cci7pQluN7idrFzHs81mRlwdtK4B4Tmv56o

ÁSZF: https://drive.google.com/file/d/1jxY3jpH8Lb5AKSdmnUO-i7Sg5PO0v_5a/view?fbclid=IwAR3KnSZZTss8JepP9oegwd72tc9G36pAa0mFKafnori-GgJDyJ-wOgQ-bsk

Légy szíves olvasd el!

A barangolás vége a Skanzenben lesz. Tömegközlekedéssel utazókkal együtt megyünk vissza Szentendrére a HÉV állomáshoz.

Egyéb tudnivalók:

A programok füstmentesek, kérlek, hogy a találkozási ponttól a program végéig ne gyújts rá, köszönöm szépen! Részvétel saját felelősségre. A programváltozás jogát fenntartom!

A barangolást rossz idő esetén is megtartom. A skanzen nyitvatartási idejében sétálunk, azonban a skanzen fenntartja magának a jogot a nyitvatartási idejének megváltoztatására és egyes kiállítási területek lezárására.

Tourguide készülék: A programon tourguide készüléket használunk. Amennyiben van bármilyen 3,5 jack dugós fülhallgatód (pl. telefonhoz kapott headset, vagy előző sétáról megmaradt fülhallgató), akkor légy szíves hozd magaddal a sétára és azt használd a készülékhez, így nem kell felhasználnunk egy egyszer használatos fülhallgatót és ezzel Te is hozzájárulsz a környezetünk védelméhez. Amennyiben nem tudsz magaddal hozni fülhallgatót, vagy otthon felejtetted, természetesen továbbra is tudok neked biztosítani a készülékhez.

A programra az aznap érvényben lévő járványügyi szabályok vonatkoznak! Ezek betartását kérem minden résztvevőtől.

Kérdés esetén írj a hello@barangolobk.hu címre vagy üzenj a facebook.com/barangolobk oldalon a Messengeren.

Legyél Te is Barangoló!

Ajánlatunk


Andrew Lloyd Webber csodálatos műve a Biblia legszebb, drámai fordulatokban leggazdagabb történetén, a József legendán, illetve Thomas Mann tetralógiáján alapul.

MŰSOR: Dvořák: Stabat mater ELŐADÓK: Miksch Adrienn – szoprán Schöck Atala – mezzoszoprán Brickner Szabolcs – tenor Cser Krisztián – basszus Budapesti Akadémiai Kórustársaság (karigazgató: Balassa Ildikó) Vezényel: Hollerung Gábor

2022. március 15-étől a felújított Operaház ismét várja az építészet és a kultúra iránt fogékony látogatóit vezetett túrák keretében. Ismerje meg, miként született újjá az opera- és balettjátszás fellegvára, hogyan nyerték vissza eredeti fényüket az épület csodás terei, és milyen korszerű újítások várják az előadásokra érkező közönséget!

Ajánló


A 90 perces élőkoncert alatt együtt visszarepülhetünk a 80-as évekbe és megannyi elfeledett emléket idézhetünk fel.

Egy felejthetetlen este résztvevői lehetnek, akik ellátogatnak az Illúzió Mesterei showműsorra. A műsorban szereplő előadók nemzetközi Tv show-k, rangos fesztiválok…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!