Program


IFJÚ VIRTUÓZOK - Mendelssohn / Grieg - U/4

IFJÚ VIRTUÓZOK - Mendelssohn / Grieg - U/4

A klarinét egyike a zenekar legvirtuózabb hangszereinek: a mély tartományban búg, a magasban visít, gyors futamokra és széles dinamikára képes. Főként, ha kettő van belőle, mint Mendelssohn derűs koncertdarabjában! A koncerten felcsendül még Grieg kísérőzenéjénének részletei a Peer Gynt című drámához.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

MŰSOR

Mendelssohn: d-moll konzertstück, op.114
Grieg: Peer Gynt I. szvit

KÖZREMŰKÖDIK

Takács Rebeka és Herr Benedek - klarinét
Székely Edit - műsorvezető

VEZÉNYEL

Sugár Nátán
 
A klarinét egyike a zenekar legvirtuózabb hangszereinek: a mély tartományban búg, a magasban visít, gyors futamokra és széles dinamikára képes. Főként, ha kettő van belőle, mint Mendelssohn derűs koncertdarabjában! A művet két fiatal virtuóz, Takács Rebeka és Herr Benedek előadásában halljuk, akik zenekarunk klarinétművészének, Sólyomi Pál növendékei. A koncerten felcsendül még Grieg kísérőzenéjénének részletei a Peer Gynt című drámához. Két tétele (Reggeli hangulat és A hegyi király barlangjában) önmagában is népszerű. Ezen az ifjúsági koncerten ismét egy ígéretes tehetségé lesz a karmesteri pódium: Sugár Nátán nem mellesleg a Bécsi Zeneművészeti Egyetem különleges tehetségeinek osztályának zongorista növendéke.

Ajánlatunk


Filmzene orgonán? Miért ne?! De hogy fog szólni? Izgalmasabban, mint hinnénk, hiszen a többnyire a fejünk fölött függő hangvető leereszkedik, a karzatokon helyet foglaló közönség számára pedig páratlan akusztikai élmény kínálkozik. Az orgona most szó szerint is új megvilágításba kerül, és kiderül, hogy e hangszeren nemcsak a komoly egyházi művek szólnak jól, hanem a könnyedebb műfajok is.

Dee Dee Bridgewater hatodik évtizede van a pályán, és bár elmondása szerint sok munkát fordított rá, hogy megtalálja önmagát, immár kétség sem fér hozzá, hogy a jazzvilág intézményként tekint rá.

Georges Bizet CARMEN Opera négy felvonásban, francia nyelven, magyar, angol és francia felirattal

Ajánló


Pozsgai Zsolt- Gulyás Levente: Az Akácember - musical

Az elefántcsontparti Tiken Jah Fakoly Afrika egyik zenei ikonja, az ottani reggae egyik legnagyobb sztárja.

Zorán neve fogalom a magyar zenei életben, koncertjei mindig ünnepnek számítanak. A visszatérő közönség jól tudja, hogy a kihagyhatatlan és…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!