Program


IDŐK FOLYAMÁN • Feledi János – Feledi Project

IDŐK FOLYAMÁN • Feledi János – Feledi Project

A Feledi János vezette Feledi Project a 2020-2021-es évadban ünnepli 10. évfordulóját. A jeles jubileum alkalmából számos születésnapi eseményt szerveztek, többek között a legelső előadás felújítását.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. február 28. hétfő, 19:00

IDŐK FOLYAMÁN
Az órák című film nyomán
Feledi János – Feledi Project

kortárs balett
Felvonások száma 1
Időtartam 45 perc

Az előadást 2010-ben mutatták be az egri Gárdonyi Géza Színházban, azóta több városban is játszották: Szegeden, Budapesten, Pécsett és Nagyváradon. Azonban a budapesti közönség három éve láthatta utoljára. Az estét Az Órák című film inspirálta, melynek középpontjában a nő áll, a női érzelmek, a kilátástalanság, az (önző) vágy, a lemondás, az élet elutasítása, majd a boldogság újra megtalálása. Milyen boldognak lenni? Milyen nőnek lenni? Milyen meghalni? Három korszak, három női sors olvad össze egyetlen történetté az idők folyamán.

A koreográfus-rendező, Feledi János a női lelket, a női érzéseket kutatja munkájában. Azt a kérdést próbálja körüljárni, miként jut el az ember odáig, hogy eldobja életét. Feledi a női lelket, mint feltérképezendő területet tanulmányozza, három idősíkban, három különböző női karaktert nagyító alá véve. Az előadásban Fehér Laura, Tóth Brigitta és Horváth Zita táncművészek mellett maga a koreográfus Feledi János is színpadra lép.

"Ez az est klasszikusan szép, leheletfinom és fájón mutatja be az ember beteg lelkének kínjait. Lélekre ható, katarzist adó. Azt nyújtja, amit egy jó (tánc)színháztól várunk, az érzékeinkre, intellektusunkra való erős hatást." (www.izaszinhazbanjart.hu)

Előadják: Fehér Laura, Tóth Brigitta, Jenei Lilla, Feledi János

Díszlettervező: Minorics Krisztián
Fénytervező: Hepkó Miklós
Dramaturg, rendezőasszisztens: Lisztóczky Hajnal
Koreográfus-rendező: Feledi János, Harangozó Gyula-díjas

Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, Magyar Művészeti Akadémia, Nemzeti Táncszínház

Ajánlatunk


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

zenés party két részben

Ajánló


Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a…

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!