Program


Hobo: Látnokok, költők, csavargók

Hobo: Látnokok, költők, csavargók

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. január 24. péntek, 19:00

 Régen a költészet és a zene elválaszthatatlanak voltak, de mire felnőttem már gyenge szálak sem kötötték őket össze. Tizenéves koromban még nem volt rockzene. Faltam a köteteket és Mensárost, Lativonitsot hallgattam. Később a Kex és Sebő Feri hihetetlen megzenésítésekkel példát mutattak, hogy kapcsolódhat ismét a két művészet. Majd Ginsberg, Morrison, Dylan fordításait olvasván elkezdtem szövegeket írni, felbuzdulva azon, micsoda minőséget hordozhat a rock és a blues, ha ilyen mesterek nyúlnak hozzá. A hatvanas évek végén a rockot igazi, sőt forradalmi művészetnek tartottam. (Recece!) Azt hittem, hogy összekapcsolható a többi művészettel. Hát ez sem jött be.
Tíz évvel később alapítottam meg a Hobo Blues Bandet, ám addigra kiderült, hogy Cseh Tamáson kívül a magyar zenészeknek eszükben sincs önmagukat, vagy korukat kifejezni, inkább a táncdalfesztiválok és a lemezkiadás volt a céljuk, amit teljesen elfogadható.
A koncerteken nem jelentettem be fennkölt ábrázattal, hogy most egy vers következik és mindenki csinálja össze magát a megtiszteltetéstől. A bluesok és a versek összefolytak, így a közönség egy része azt hitte, én írtam ezeket a dolgokat, majd miután megtudták az igazságot, több könyvtárból kilopták a József Attila, vagy Ginsberg könyveket.
Olyan verseket választottam, amelyeket a magaménak éreztem. És azért, mert jobban megírták őket, mint amennyire én tudtam volna.
„…de énnekem pénzt hoz fájdalmas énekem,
És hozzám szegődik a gyalázat…” - hiába írta ezt József Attila, ez én voltam 81-ben és sajnos, még ma is az vagyok.
A műsor a szabadságról szól, a keretet József Attila szabadprózája, a „Tanítások” adja és Villon, Shakespeare, Csokonai Vitéz Mihály, Petőfi, Ady , József Attila, Faludy, Pilinszky,Ginsberg, Morrison, Viszockij, Tom Waits és Bob Dylan műveit köti össze.
Mindenkit, aki nem fáradt bele a fenti monológ olvasásába, szeretettel vár
Hobo

Jegyár: 4200 Ft

Ajánlatunk


A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért ANYÁM ORRA a címe!

Ajánló


A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!