Program


HEGEDŰPARÁDÉ – Saint-Saëns / Ysaye / Bizet - Marc Bouchkov, Csaba Péter E/5

HEGEDŰPARÁDÉ – Saint-Saëns / Ysaye / Bizet - Marc Bouchkov, Csaba Péter E/5

Belgiumban született és élt minden idők egyik leghíresebb hegedűművésze Eugène Ysaÿe (1858-1931), aki a hegedű irodalmát is nagyszerű művekkel gyarapította.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. május 12. péntek, 19:00

HEGEDŰPARÁDÉ

Hangversenyünkön magyarországi bemutatóként hangzik el egyik Hegedűversenye. A Liège-i Királyi Konzervatórium professzora az az ukrán-orosz gyökerű fiatal hegedűművész, Marc Bouchkov, aki ezt a művet, valamint a híres francia zeneszerző, Camille Saint-Saëns népszerű hegedűszólós művét előadja. A hegedűparádéhoz csatlakozik a zenekar koncertmestere is, aki Saint-Saëns Haláltánc c. szimfonikus költeményének hegedűszólóját játssza. Georges Bizet, a fiatalon elhunyt, zseniális francia zeneszerző, Alphonse Daudet Az arles-i lány c. színművéhez komponált kísérőzenét. Ennek részleteiből állította össze Bizet két zenekari szvitjét.

MŰSOR
Saint-Saëns: Haláltánc
Ysaÿe: e-moll hegedűverseny – magyarországi bemutató
Saint-Saëns: Bevezetés és Rondo capriccioso
Bizet: Az arles-i lány – 1. és 2. szvit

KÖZREMŰKÖDIK: Marc Bouchkov – hegedű

VEZÉNYEL: Csaba Péter

 

Ajánlatunk


A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja férjét ebben a sokat dicsért panzióban. Rögtönözni kell! Villámgyorsan „létrehoznak” egy szállodát..

Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

A koncert minden korosztály számára izgalmas élményt ígér!

Ajánló


1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!