Program


HARSAN A KÜRT - Rossini / Beethoven / Haydn / Dukas / Mozart - Zempléni Szabolcs F/1.

HARSAN A KÜRT - Rossini / Beethoven / Haydn / Dukas / Mozart - Zempléni Szabolcs F/1.

A Festetics koncertek régi hagyományát követve egy hangszer, ezúttal a kürt köré épül fel a hangverseny műsora. Az est szólistája és művészeti vezetője, Zempléni Szabolcs 1981-ben született, több rangos nemzetközi zenei verseny győztese. A Nemzeti Filharmonikus Zenekar szólókürtöse, fellépett mind az öt kontinens országaiban.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 9. péntek, 18:00

MŰSOR

Rossini: Fanfare – Le Rendez-vous de Chasse
Beethoven: Oktett, op. 103
M. Haydn: D-dúr concerto kürtre és harsonára, közreműködik: Czirok Zoltán – harsona
P. Dukas: Fanfare pour précéder La Péri
Mozart: Esz-dúr kürtverseny, K.447
Mozart: Falusi muzsikusok – zenei tréfa, K. 522

KÖZREMŰKÖDIK

KÜRTÖN KÖZREMŰKÖDIK ÉS VEZÉNYEL: Zempléni Szabolcs
 
A Festetics koncertek régi hagyományát követve egy hangszer, ezúttal a kürt köré épül fel a hangverseny műsora. Az est szólistája és művészeti vezetője, Zempléni Szabolcs 1981-ben született, több rangos nemzetközi zenei verseny győztese. A Nemzeti Filharmonikus Zenekar szólókürtöse, fellépett mind az öt kontinens országaiban, vendégprofesszorként tanít Londonban és Tokióban, Németországban a Trossingen-i és a Hamburgi Zeneművészeti Főiskolán. Műsora a fúvós kamarazene gyöngyszemeit tárja a hallgatók elé. Rossini fanfárja vadászat előtti jeladás a résztvevők felsorakozására, négy vadászkürt játssza zenekari kisérettel. Beethoven gyönyörű kamarazenéjében 2-2 oboa, klarinét, fagott és kürt szerepel. Paul Dukas (1865-1935), a Bűvészinas című szimfonikus scherzo szerzője La Péri (A tündér) című balettjéhez komponált ünnepélyes bevezető zenét fúvósokra. Hallunk a műsorban két klasszikus versenyművet, valamint a zenei humor egyik legismertebb példáját Mozart Falusi muzsikusok című kis remekművében.

Ajánlatunk


Anyák napi családi matiné Karinthy Frigyes: MICIMACKÓ MESÉI Mesemusical a Pesti Művész Színház Fogi Gyermekszínháza előadásában

Zenés Kalandtúra – musical két részben-

Az erdőben minden a természet rendje és körforgása szerint zajlik. Ez a nap mégis kicsit más, hiszen kis mókusok születnek. Bár ez is a természet rendje szerint van. De, az egyik kis mókus, Misi, más, mint a többiek, fekete a farkincája.

Ajánló


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És…

Rumini Ferrit-szigeten Zenés mesejáték a Pesti Magyar Színház és a Fogi Gyermekszínháza közös előadásában.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!