Program


Händel: Agrippina / MET - FSZ
2

Händel: Agrippina / MET - FSZ

Énekesek és operabarátok álma, hogy eljussanak New Yorkba, a legendás Metropolitan Operába. Az énekesek továbbra is nehéz helyzetben vannak, hiszen csak a legjobbak léphetnek ott fel. A közönség vágya azonban ma már könnyen teljesülhet: elég csupán a Müpáig utaznia, hogy a Metropolitan Opera Live in HD közvetítései segítségével, tizenkettedik éve élvezhesse a nagyszerű előadásokat.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. február 29. szombat, 18:55

Händel: Agrippina

A Met új produkciója

Händel meséje az intrikákkal teli és laza erkölcsű ókori Rómába vezet minket: a Metropolitan színpadán először látható a huszonnégy éves zseni 1709-ben, Velencében bemutatott, olasz nyelvű remekműve. A New York-i operaház vezető mezzoszoprán sztárja, Joyce di Donato formálja meg a szálakat mozgató, hataloméhes címszereplőt, a karmesteri pulpitusra a barokk zene, ezen belül is a Händel-operák előadásában világszerte jelentős elismeréseket szerzett brit dirigens, Harry Bicket áll. A produkciót az utóbbi évtizedek egyik legelismertebb operarendezője, David McVicar állítja színpadra, aki rendkívüli leleménnyel keretezte újra a hatalomhoz való ragaszkodásról és hatalmi túlkapásokról szóló fekete komédia cselekményét - nem titkoltan aktuális felhangokra is rezonálva.
A jobbnál jobb énekesekkel kényeztető szereposztásban a mezzoszoprán Kate Lindsey alakítja Agrippina fiát, a leendő császárt, Nérót. (A szerep a korabeli gyakorlat szerint kasztrált énekesre íródott.) A hatalom közelébe földöntúli szépségével jutó Poppea figuráját a bámulatosan sokoldalú Brenda Rae kelti életre, az ambiciózus főtisztet, Ottonét napjaink egyik legjobb kontratenorja, Iestyn Davies, a megfáradt császárt pedig a világszerte keresett basszus, Matthew Rose alakítja.

A Metropolitan Opera Live in HD közvetítések partnerünk, a Cikánek Management közreműködésével valósulnak meg.


Vezényel: Harry Bicket

Szereplők:
Poppea: Brenda Rae
Agrippina: Joyce DiDonato
Néró: Kate Lindsey
Ottone: Iestyn Davies
Pallante: Duncan Rock
Claudio: Matthew Rose

Közreműködik: A Metropolitan Opera Ének- és Zenekara

Díszlet, jelmez: John Macfarlane
Fény: Paule Constable
Koreográfia: Andrew George
Rendező: Sir David McVicar

Ajánlatunk


Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról. Terápia, démonok, hormonok, Pottyondy... Mit érez ha ezeket hallja?

Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért ANYÁM ORRA a címe!

Ajánló


Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!