Program


Habsburgok és holtak - Séta József nádor nyomában a Budavári Palotanegyedben és a nádori kriptában

Habsburgok és holtak - Séta József nádor nyomában a Budavári Palotanegyedben és a nádori kriptában

Ismerd meg velünk a főherceg és családjának életét, és járjuk be együtt a Habsburgok magyar ágának budavári temetkezőhelyét!

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. május 27. szombat, 15:00

A Margitsziget fái, a Szépítő Bizottság, a Ludovika, a Vakok Intézete, a Műegyetem – csak néhány azok közül, amelyeket József nádor a fővárosnak adott. Sétánkon a „legmagyarabb Habsburgként” emlegetett nádor, József Antal főherceg nyomába eredünk: megismerjük fél évszázados nádori tevékenységét és tragédiákkal teli családi életét. A főherceg egykori rezidenciájától, az egykori Királyi Palotától indulva, a város legszebb panorámájában gyönyörködve eljutunk a Magyar Nemzeti Galériához. Itt rejtett ajtón át belépünk a páratlan szépségű Habsburg nádori kriptába, ahol a főherceg és családja alussza örök – bár sírrablóktól többször megzavart – álmát. Nyughelyük nemcsak azért különleges, mert a Habsburg-család leszármazottjai a mai napig rendszeresen látogatják, hanem azért is, mert ez a Budavári Palota egyetlen, a második világháborút és az azt követő átalakításokat is túlélt, épen megmaradt része.

INDULÁS: Palota Info Palace – A Budavári Palota megújítását bemutató látogatóközpont, 1014 Budapest, budai Vár, Hunyadi udvar
ÉRKEZÉS: Magyar Nemzeti Galéria
IDŐTARTAM: 90 perc

Jó tudni

• 12 éves kor felett ajánlott

• a megadott időpontban indulunk, a későn érkezőket nem áll módunkban megvárni

• rossz időjárás (például esőzés) esetén is megtartjuk

• macskaköves utakon, lépcsőkön, szűk folyosókon közlekedünk, a séta nem akadálymentes

• megfelelő cipő viselését javasoljuk

• a kriptában a külső hőmérséklethez képest hidegebb van, réteges ruházat viselését javasoljuk

• múzeumi kiállítótereken is áthaladunk, de a program nem tárlatvezetés

• a kiállítóterekbe hátizsákot, nagy méretű táskát és esernyőt nem szabad bevinni, ezeket a ruhatárban vagy a zárható szekrényekben kell hagyni

 

Az oldalon közzétett fotók, szöveges tartalmak, valamint a Budai Várséták programelemei és sétái során elhangzó előadások szerzői jogi védelem alatt állnak, amelyek jogtulajdonosa a Várkapitányság Nonprofit Zrt. A jogtulajdonos engedélye nélkül tilos azokat részben vagy egészben akár eredeti, akár átdolgozott formában rögzíteni, többszörözni, nyilvánosan előadni vagy a nyilvánosság számára hozzáférhetővé tenni, harmadik személynek továbbadni. Jogsértés esetén a Várkapitányság Nonprofit Zrt. megteszi a szükséges intézkedéseket és megindítja a vonatkozó jogszabályok szerinti eljárásokat.

Ajánlatunk


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök gyűjteménye...) állatudvar, nyuszisimogató, magában foglalja a mosdó használatát, játszótérét és a program leírásában szereplő összes szolgáltatást.

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Ajánló


Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!