Program


Gyenyisz Macujev és Julian Rachlin kamarakoncertje

Gyenyisz Macujev és Julian Rachlin kamarakoncertje

Aki jó kamarazenész, az jó szólista is? Nem feltétlenül. És aki zseniális szólista, az biztosan jó kamarazenész? Vagy igen, vagy nem. Akkor miben bízzunk? Bízzunk a szibériai születésű zongorista és a litván hegedűs alázatában és alkalmazkodóképességében.



 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. május 3. péntek, 19:30

Nem akármilyen estnek nézünk elébe. Mind a Müpa által 2018/19-re Az évad művészévé választott Gyenyisz Macujev, mind pedig Julian Rachlin monumentális egyéniség, hatalmas temperamentummal, expresszivitással és szuggesztivitással. Ráadásul vérbeli virtuózok. Macujevet Magyarországon eddig csak versenyművekben és szóló zongoraesten hallhattuk, Julian Rachlin viszont rendszeresen kamarazenél, és már budapesti hangversenytermekben is megfordult kamaramuzsikusi minőségében. Izgalmas lesz megtudnunk, hogyan valósul meg kettejük között az együttműködés, az alkalmazkodás, a zenei párbeszéd.
Mivel szenvedélyes műveket választottak, kínálkozik egy „királyi út”: a reprezentatív, „concertáló kamarazene” ideálja, amely mindkettejük személyiségéhez illik, s amely a programban szereplő darabok zenei világa számára is megfelelő közeg. A concertáló kamarazene, amely nagy hangzásigénnyel, széles lendülettel, élénk temperamentummal és a szubjektum erőteljes felmutatásának igényével közelít a zenéhez, alkalmas kereteket kínál ahhoz, hogy közöttük két ilyen nagy formátumú, szenvedélyes muzsikus kibontakozhasson.
Egy biztos: mindazok, akiket érdekel a drámaként értelmezett hangszeres zene, mindazok, akiket foglalkoztat a zenei magatartásformák összeilleszthetősége és formálhatósága, különlegesen izgalmas élményre számíthatnak a hangszerjáték e két rendkívüli képviselőjének találkozásakor.

Műsor:

Sosztakovics: Brácsaszonáta, op. 147
Brahms: A-dúr szonáta, op. 100
Brahms: d-moll szonáta, op. 108

zongora: Gyenyisz Macujev
hegedű: Julian Rachlin

Ajánlatunk


Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy generáció tagja és képtelen megérteni az unokáját, vagy az ipszilon generációé, és kiborítják a nagyszülei, nézze meg ezt a darabot. Aki egyszerűen szereti a színházat, nézze meg ezt a darabot.”

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Ajánló


zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai…

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!