Program


Georg Friedrich Haas: in vain

Georg Friedrich Haas: in vain

„Az igazság útja a sötétségen keresztül vezet” - írta a New York Times kritikusa az in vain előadása után. Az emberi faj fejlődésének spirálja - melyről hajlamosak vagyunk egy-egy társadalmi krízis során azt hinni, hogy csak látszólagos eredményekkel járt - hasonlatos M.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. január 15. kedd, 19:00

A mű mára kultikus szerepet tölt be a világ hangversenytermeinek műsorán. Ezt bizonyítja többek közt, hogy 2017-ben a Classic Voice olasz komolyzenei lap több mint száz neves zenekritikus szavazata alapján a darabot a 21. század legnagyobb hatású alkotásának választotta. Betanulására most először vállalkozott hazai együttes.
A mű előadásának egyik nehézsége, hogy a partitúra több helyen teljes sötétséget ír elő a hangversenyteremben - ilyenkor az előadóknak kotta és karmester nélkül kell játszaniuk. A darab hangzásának különlegessége, hogy a nyugati temperált hangrendszer - ez határozza meg például egy modern zongora hangulását - és az akusztikusan tiszta felhangsorok hangközeinek világa párhuzamosan van jelen a hangszerek intonációjában. A hangzásban meghatározó Escher lépcsősorának akusztikai analógiája, a Shepard-skála, mely egy hangsor végtelen felfelé vagy lefelé mozgásának illúzióját kelti.
A hangverseny része a számos budapesti koncerthelyszín összefogásának köszönhetően 2019. január 4. és 20. között megvalósuló Átlátszó Hang Újzenei Fesztiválnak, melynek eseményein a művek elhangzása előtt részben interaktív, beavató foglalkozások segítik a tájékozódást az újzene sokszínű és innovatív világában. Az előadás első felében zenei illusztrációkkal tarkított műismertető beszélgetés hangzik el Haas kompozíciójáról, a szünet után pedig a teljes mű felcsendül.

Vezényel: Dubóczky Gergely

Közreműködik: Budapest Sound Collective

Ajánlatunk


Milyen szerepet játszik az életünkben az alkohol? A 1,5 ezrelék különleges alkotófolyamatból születik, a valóságból építkezik a közösségi színház és a részvételi film kutatómódszereivel. Miért iszunk? Mikor iszunk? Mit fed el, és mit hoz a felszínre az alkohol? Miként tabusítjuk ezt a témát a magyar társadalomban?  Professzionális színészek helyett hétköznapi emberek állnak a színpadon, a személyes történeteiket osztják meg. Így vizsgáljuk velük közösen az alkoholfogyasztás különböző aspektusait és dilemmáit, nyomába eredünk azoknak a hiányoknak, melyek mögötte húzódnak. 

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!