Program


Genius loci – A római barokk építészet

Genius loci – A római barokk építészet

Ludmann Mihály művészettörténész előadás-sorozata

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. november 3. kedd, 18:00

Genius loci – A római barokk építészet
Ludmann Mihály művészettörténész előadás-sorozata

Róma újjáépítése már az előző évszázadban elkezdődött, azonban a legnagyobb szabású építkezések a XVII. században történtek. Új utak, terek és templomok alakították át a város szerkezetét és arculatát. A nagy feladatok sok mestert igényeltek, akik között ott voltak a kor legnagyszerűbb alkotói. Így egymás közelében láthatjuk Lorenzo Bernini klasszikus hagyományokat folytató barokk stílusát, Borromini szenvedélyes formateremtő művészetét, és Pietro da Cortona festői játékosságának építészeti megtestesülését. Ami létrehoztak, az korukban sok építész számára mintaadó volt és ma is Róma városképének emblematikus alkotásai. Képzeletbeli utazásunkon a vetített képek segítségével felkeressük a barokk építészet meghatározó alkotásait.

Ajánlatunk


Evita egy fogalom. Evita a nő - kultikus imádat és totális elutasítás között. Evita a megértett és eltaszított. Evita az imádott és az üldözött. Evita az ember.

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Ajánló


Péch Lóránt zongorista-zeneszerző 2023-ban azzal a céllal hívta életre trióját, hogy saját szerzeményeit combo hangszerelésben is megszólaltassa.

Vannak nagy, mindenki által ismert klasszikus zenei mérföldkövek, amelyek egész kultúránkat meghatározzák. A Klasszik Rádió és a Danubia Zenekar közös,…

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!