Program


Frankó Flamandok 3. – Reneszánsz FM – frankó slágerek a XVI. századból

Frankó Flamandok 3. – Reneszánsz FM – frankó slágerek a XVI. századból

A Reneszánsz FM egy képzeletbeli esti adásába csöppenünk bele a Szent Efrém Férfikar sorozatának záró estjén – ez a 16. század elejének legmenőbb slágerlista-műsora...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. december 30. vasárnap, 19:30

Közreműködik:

    Szent Efrém Férfikar
    Művészeti vezető: Bubnó Tamás

Ez az egész úgy kezdődött, hogy az angolok kitalálták a divatos zenét, ami megtetszett a frankoknak – no és a flamandoknak is. Csináltak is belőle olyan slágereket, aminek senki nem tudott ellenállni. De, amint az közismert, senki sem lehet próféta a saját hazájában: ezért Dufay és barátai, illetve tanítványai mertek nagyot álmodni és elmentek Itáliába – jobb az idő, jobban is fizetnek, nem is beszélve az ételekről, italokról és még sorolhatnánk... És ugyan egy belga nem csinál nyarat, de több tucat már annál inkább – így lett a burgundiai iskolából európai szintű zenei nyelv – és hogy jót tett-e nekünk és a kontinens zenéjének a franko-flamand muzsikusok bevándorlása: nos, erre egyértelmű választ ad a Szent Efrém Férfikar koncertsorozata.

A Reneszánsz FM egy képzeletbeli esti adásába csöppenünk bele a Szent Efrém Férfikar sorozatának záró estjén – ez a 16. század elejének legmenőbb slágerlista-műsora... A gond csak az, hogy ekkor még nem találták fel a rádióhullámokat, ezért hogyha valaki meg akarja hallgatni a kedvenc slágerét, akkor be kell mennie a stúdióba és el kell játszania – énekelnie. A kor legdivatosabb és legnépszerűbb dallamai csendülnek fel egy pörgős rádióműsor keretein belül, a legváltozatosabb előadók tolmácsolásában – akiket minden esetben a Szent Efrém Férfikar testesít meg.

Ajánlatunk


Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Ajánló


40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az…

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!