Program


Frankó Flamandok 2. – „Gyüttment” belgák a hegyeken túlról

Frankó Flamandok 2. – „Gyüttment” belgák a hegyeken túlról

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. december 29. szombat, 19:30

 Közreműködik:

    Szent Efrém Férfikar
    Művészeti vezető: Bubnó Tamás
    Mezei János – orgona

Ez az egész úgy kezdődött, hogy az angolok kitalálták a divatos zenét, ami megtetszett a frankoknak – no és a flamandoknak is. Csináltak is belőle olyan slágereket, aminek senki nem tudott ellenállni. De, amint az közismert, senki sem lehet próféta a saját hazájában: ezért Dufay és barátai, illetve tanítványai mertek nagyot álmodni és elmentek Itáliába – jobb az idő, jobban is fizetnek, nem is beszélve az ételekről, italokról és még sorolhatnánk... És ugyan egy belga nem csinál nyarat, de több tucat már annál inkább – így lett a burgundiai iskolából európai szintű zenei nyelv – és hogy jót tett-e nekünk és a kontinens zenéjének a franko-flamand muzsikusok bevándorlása: nos, erre egyértelmű választ ad a Szent Efrém Férfikar koncertsorozata.

Oltremontani – Azok, akik a hegyeken túlról jöttek. Így nevezték Itáliában azokat a franko-flamand komponistákat, akik az észak-itáliai hercegi udvarokban szolgáltak és munkásságuk alapjaiban meghatározta a zenetörténet fejlődési irányát. A Szent Efrém Férfikar sorozatának második estéjén a „gyüttment” zeneszerzők több generációja mutatkozik be: Dufay, Josquin, Ockeghem, Obrecht és Lassus szakrális művein keresztül megtapasztalhatjuk, hogy milyen volt az az egyedülálló zenei nyelv, aminek még a híresen büszke itáliaiak sem tudtak ellenállni.

Ajánlatunk


zenés party két részben

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Ajánló


A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja…

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!