Program


Frankl Péter 85 / KAMARAKINCSEK

Frankl Péter 85 / KAMARAKINCSEK

A zongoraművész, aki több mint hatvanöt éve él a pódiumon, jó néhány egymást követő generáció számára a frissesség, a könnyedség, a szellemesség, a közvetlen előadásmód, a természetes virtuozitás, a zenével való azonosulás élő jelképe. Játékát soha nem szürkítette fásultság, rutin; számára a muzsikálás ennyi évtized után is kaland, öröm, a közlés és párbeszéd lehetősége, az együttlét varázsa - az együttlété…  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. október 6. kedd, 19:30

Frankl Péter 85 / KAMARAKINCSEK

Műsor:

    Chopin: f-moll fantázia, op. 49
    Beethoven: Esz-dúr trió, op. 70, No. 2
    Schumann: Adagio és Allegro, op. 70
    Schumann: Fantasiestücke, op. 73
    Mozart: A-dúr zongoraverseny, K. 488

Közreműködők:

zongora - Frankl Péter
hegedű - Baráti Kristóf
cselló -  Perényi Miklós, Várdai István
Budapesti Vonósok (hangversenymester: Rolla János)


A zongoraművész, aki több mint hatvanöt éve él a pódiumon, jó néhány egymást követő generáció számára a frissesség, a könnyedség, a szellemesség, a közvetlen előadásmód, a természetes virtuozitás, a zenével való azonosulás élő jelképe. Játékát soha nem szürkítette fásultság, rutin; számára a muzsikálás ennyi évtized után is kaland, öröm, a közlés és párbeszéd lehetősége, az együttlét varázsa - az együttlété a zeneszerzővel és a közönséggel.

Frankl Péter legendás mesterektől sajátította el művészetét: a magyar kamarazene legnagyobb tanára, Weiner Leó oltotta bele a közös muzsikálás szeretetét és azt az érzékenységet, amely a társas zenélés alapfeltétele. Zongoratanára előbb Szegedi Ernő, majd Hernádi Lajos volt. 1957-ben Párizsban és Münchenben, 1959-ben Rio de Janeiróban nyert nemzetközi versenyt. 1958-ban elhagyta Magyarországot: előbb Párizsban élt, majd Londonba költözött. Az Amerikai Egyesült Államokban 1968-ban mutatkozott be. Olyan muzsikusokkal játszott együtt, mint Britten, Széll, Abbado, Boulez, Doráti, Kertész, Maazel, Masur, Muti, Sanderling. A hetvenes évek elején kezdett újra itthon hangversenyezni mind szólistaként, mind a Pauk-Frankl-Kirshbaum trió tagjaként. Sokáig nem folytatott pedagógusi tevékenységet, de 1987-től a Yale Egyetemen ezt is vállalta, hogy átadhassa a felnövekvő generációknak a spontán zenélés szellemét. Ezt a munkáját 2017-ig folytatta. Születésnapi Müpa-estjének műsora szóló zongoramű előadójaként éppúgy bemutatja, mint duó- és triójátékosként, a pontot az i-re pedig egy zongoraverseny megszólaltatása teszi fel.

Ajánlatunk


A koncert minden korosztály számára izgalmas élményt ígér!

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!