Program


FILM/ZENE: Ennio Morricone (Csortos)

FILM/ZENE: Ennio Morricone (Csortos)

Az alkotás végigvezet bennünket Morricone életművén, a Sergio Leonéval való legendás zenéktől az Aljas nyolcasig, amellyel Quentin Tarantino, aki ekkor használt először komponistát, mindjárt Oscar-díjassá tette az olasz ikont, aki korábban "csak" az akadémia életműdíjával rendelkezett.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 20. szombat, 16:00

FILM/ZENE: Ennio Morricone / Ennio
olasz dokumentumfilm, 156 perc, 2021
angol és olasz nyelven, magyar felirattal

Rendező: Giuseppe Tornatore
Szereplők: Quentin Tarantino, Clint Eastwood, Terrence Malick

A grandiózus dokumentumfilm a 2020 nyarán, 91 évesen elhunyt zeneszerző életműve előtt tiszteleg. Rendezője az a Giuseppe Tornatore, aki többek között az Oscar-nyertes Cinema Paradisót is készítette. Ekkor dolgozott először a maestróval, együttműködésük pedig további 12 alkotásban folytatódott, így közel három évtizednyi munkakapcsolattal és néhány korábbi dokumentumfilmmel a háta mögött nem alaptalanul vágott bele ebbe a 156 perces életrajzi megemlékezésbe.

Az alkotás végigvezet bennünket Morricone életművén, a Sergio Leonéval való legendás zenéktől az Aljas nyolcasig, amellyel Quentin Tarantino, aki ekkor használt először komponistát, mindjárt Oscar-díjassá tette az olasz ikont, aki korábban "csak" az akadémia életműdíjával rendelkezett. A dokumentumfilm betekintést nyújt Morricone világkörüli turnéiba, miközben olyan művészek is vallanak róla, mint Tarantino, Clint Eastwood, Oliver Stone, Hans Zimmer, Barry Levinson, Dario Argento, Quincy Jones, Bruce Springsteen vagy John Williams.

A vetítésre az Uránia FILM/ZENE sorozatának részeként kerül sor.
A teljes program elérhető itt.

A programsorozat a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.
Forgalmazó: Pannonia Entertainment

Ajánlatunk


A Love Letters című kétszemélyes színdarab az amerikai szerző egyik leggyakrabban játszott műve, amely mosolyogtató és könnyfakasztó jeleneteivel a világ számos színházában aratott már hatalmas sikert.

Két jubileum varázslatos találkozása a Müpa színpadán: a Talamba Ütőegyüttes fennállásának huszonötödik évfordulóját Muszorgszkij idén százötven éves zeneművével, az Egy kiállítás képei című zongoraciklus 21. századra hangolt feldolgozásával ünnepli - az Emerson, Lake & Palmer és Tomita Iszao verziói után így teremtve egy saját változatot a 19. századi remekműből ütőhangszerekre és elektronikára, DJ Bootsie közreműködésével.

„Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra. A Grammy-díjas észt-amerikai karmester hasonlóan ínyenc programmal érkezik a BFZ-hez is.

Ajánló


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!