Program


Film-Színház-Klub / A három nővér

Film-Színház-Klub / A három nővér

Csehov: A három nővér – A Film-Színház-Klub sorozat következő előadása 2018. április 30-án, hétfőn 18.00 órakor a Hírös Város Turisztikai Központban.
 több

 A havonta megrendezésre kerülő program keretében a kecskeméti Katona József Színház archívumából vetítenek egy-egy emblematikus előadást. Az est felvezető beszélgetéssel indul, és kötetlen eszmecserével zárul, ahol az aktuális produkció egyik alkotójával találkozhatnak a kedves nézők. A klub házigazdája Tóth Kata, a színház rendezőasszisztense, dramaturgja.

Harmadik alkalommal A. P. Csehov  A három nővér című  művének színpadi változatát láthatják, melyet a 2009/10-es évadban  állított színpadra Szász János. Egy kisváros. Olyan, mint a többi, ahol az élet a normális mederben folyik, vagyis kinek megnyugtatóan, kinek lehangolóan eseménytelenül. Egy ház, ahol – mint valami örök társbérletben – mindenki összetalálkozik, ahol el sem bújhatnak egymás elől. Lázas tekintetek, világmegváltó gondolatok, szüntelen boldogságkeresés; lobogó és elhamvadó szenvedélyek.

A létezés alapvető öröme – állandó sürgés és forgás, lassú karnevál, álarctalan bál –; sírás és sok nevetés: a könny ugyanaz marad. Férfiak hada és néhány fiatal nő, köztük a drámairodalom legismertebb triásza: Irina, Mása, Olga. Egymás mellett róják útjukat, de nem együtt. Érzik az élet súlyát, mégsem találják az élet értelmét – talán nem is jól keresik. Bármerre forduljon is a három nővér tekintete, bárhogy alakuljon is a sorsuk, egy nem változik: mennének. Innen? El! De hová? Reménytelen. Lehetetlen. Maradnak. Itt. Együtt mégis. Valahol, Oroszországban. Vagy másutt…?

Főbb szerepekben: Bognár Gyöngyvér,Danyi Judit, Magyar Éva, Trokán Nóra, és Fazakas Géza látható.
Meghívott vendég: Danyi Judit.

Ajánló


Szcenikus kantáta eredeti nyelveken, magyar és angol felirattal

A 6 kontinensen több mint 60 millió néző által látott és a filmvászonról…

Mint a legtöbb weboldal, a Jegy.hu is cookie-kat használ a működéséhez. Tudomásul veszem, hogy az InterTicket számomra releváns, személyre szabott ajánlatokat igyekszik összeállítani, amelyhez számos személyes adatot használ fel. Az adatkezelés szabályait az Adatkezelési Tájékoztatóban megismertem, azokat elfogadom. Hozzájárulok