Program


Figurás bérlet 3. Mezőkölpényi szép farsang (Erdély), Tordasi Pillikék

Figurás bérlet 3. Mezőkölpényi szép farsang (Erdély), Tordasi Pillikék

Az alsó tagozatos gyerekeknek szóló programunkon végig járjuk, „végig táncoljuk” a négy nagy néprajzi tájegységet (Dunántúl, Felvidék, Alföld, Erdély-Moldva), és minden évben újabb kistájak-települések szokásaival, viseletével, gyermekjátékaival ismerkedünk.



 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 15. csütörtök, 14:30


A Tordasi Pillikéket különleges kapcsolat fűzi az erdélyi Székely-Mezőség településéhez, Mezőkölpényhez. Vezetőik, Szabó Szilárd és Németh Ildikó az 1990-es években jártak ott először. Az akkori mulatságok hangulata, a kiváló táncos egyéniségek tudása, a helyiek kedvessége a település tánchagyományának és szokásainak minél alaposabb megismerésére ösztönözte őket. Tudásukat szeretettel adják tovább tanítványaiknak. A Tordasi Pillikék előadásában a kölpényi „szép farsang” szokásával, táncaival, viseletével, gyönyörű muzsikájával ismerkedhetünk meg.

Közreműködnek: Tordasi Pillikék, Kovács Márton és zenekara.

Felkészítő tanárok: Szabó Szilárd, Mihovics Márta, Fazekasné Domak Anikó, Kovács Márton.
 

Ajánlatunk


Giuseppe Verdi AZ ÁLARCOSBÁL Opera három felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Négy különböző kultúrájú "öreglány" – őszinték, viccesek- igazi emberek, még most is ízig – vérig nők. Életük utolsó fejezetében, a hedonizmust és a nevetést választják. Néha nyersek, mégis rengeteg könnyedség és humor van bennük.

Ajánló


Puccini: Messa di Gloria László Boldizsár, Kendi Lajos – ének Budapesti Akadémiai Kórustársaság Taipei Philharmonic Chamber Choir Budafoki Dohnányi Zenekar…

Új névvel, új helyszínen, de a megszokott, felfokozott, összetett képi és zenei élményt nyújtó formával és minőséggel várjuk közönségünket november…

Caramel 2024. nyarán is visszatér a Margitszigetre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!