Program


Ferencsik-bérlet 7. Szimfóniák - másképp - vezényel: Hannu Lintu

Ferencsik-bérlet 7. Szimfóniák - másképp - vezényel: Hannu Lintu

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. május 16. csütörtök, 19:30

STRAVINSKY: Gyászének
PROKOFJEV: Sinfonia concertante, op. 125
STRAVINSKY: Zsoltárszimfónia
SIBELIUS: VII. szimfónia (C-dúr), op. 105

Várdai István – cselló
Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba)
Nemzeti Filharmonikus Zenekar
Vezényel: Hannu Lintu

Szimfóniák – másképp

Amerikai lapok zenekari színekre és hangzásokra érzékeny hallását, a pódiumon megjelenő jellegzetes dinamizmusát dicsérik, Hannu Lintu, a Finn Rádió Zenekarának zeneigazgatója azonban Ázsiában és Európában is rendszeresen vendégszerepel. Műsorain természetesen kiemelt figyelmet szentel hazájának – ezúttal a finn nemzeti zene megteremtője, Sibelius utolsó, rendhagyó módon egytételes, fantáziaszerű szimfóniáját vezényli. Különlegesség Stravinsky Gyászéneke is: ezt a művet ugyanis csak néhány éve fedezték fel újra, addig elveszettnek hitték; a Zsoltárszimfónia jóval ismertebb, a kórust és zenekart csodálatos módon társító mű a 20. századi zene egyik klasszikusa. Szintén izgalmasnak ígérkezik Prokofjev egyik utolsó opuszának előadása, a rendkívüli nehézségű, szimfonikus dimenziókban mozgó, Msztyiszláv Rosztropovicsnak ajánlott gordonkaversenyt ugyanis a nemzetközi zenei élet meghatározó alakjaként számon tartott Várdai István szólójával hallhatjuk.

Ajánlatunk


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Zenés válóok két részben – magyar slágerekkel a ’60-as évektől napjainkig

A BFZ áprilisi Haydn–Mozart-koncertje a márciusi műsor párjának tekinthető.

Ajánló


A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!