Program


Fekete-Kovács Kornél és a MAO bemutatja - Bartók: 15 magyar parasztdal

Fekete-Kovács Kornél és a MAO bemutatja - Bartók: 15 magyar parasztdal

A Modern Art Orchestra Bartók 15 magyar parasztdal lemezének anyaga szólal meg a koncerten, melyen a kortárs jazzben jártas zeneszerzők a gyűjtésekből származó feldolgozásokat hangszerelték big bandre.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. október 21. vasárnap, 19:30

20% Early bird kedvezmény

A művet Bacsó Kristóf, Ávéd János, Subicz Gábor és Fekete-Kovács Kornél – valamennyien a Modern Art Orchestra szólistái – írták át nagyzenekarra, melynek során gondosan ügyeltek a dalok eredeti formájának és szólamainak megőrzésére. Maximálisan tiszteletben tartották a bartóki zongoraanyagot. Egyetlen hangot sem adtak hozzá az egyes tételekhez, nem tettek mást, mint a legelmélyültebb szépirodalmi fordítók: az eredetihez a lehető legnagyobb mértékben hűen ültették át a zongora nyelvét a nagyzenekar nyelvére. A tételek között ugyanakkor különböző mértékben kötött improvizációk hangzanak el, amelyek a kortárs zene, a jazz, és a népzene elemeit felhasználva kommentálják az eredeti bartóki gondolatokat. Az eredeti népdalok szövege és a hihetetlenül pontosan kidolgozott zenei átdolgozás nyomán tökéletesen világossá válik, hogy az adott népdal miről is szól.
 
A MAO tizenkét éves fennállása óta nemzetközileg is elismert nagyzenekarrá nőtte ki magát, mely számos zenei műfajban elkötelezett, közöttük a jazz, pop, klasszikus és kortárs zenében is kiemelkedő. Az évek alatt rengeteg díjjal, elismeréssel gazdagodott és számtalan koncertet adott: Budapesten rendszeresen fellép a Budapest Music Centerben, turnézik Európa-szerte, az Egyesült Államokban és Izraelben, valamint játszott már olyan legendás művészekkel, mint Tom Harrell, David Liebman, Chris Potter, James Morrison, Bob Mintzer, Rhoda Scott, Adam Nussbaum és Ennio Morricone.
 
A 15 magyar parasztdal című albumon Harcsa Veronika (ének), Gőz László (basszustrombita), és Dresch Mihály (fuhun) is közreműködik, akik a debreceni különleges jubileumi lemezbemutató koncerten élőben is vendégszerepelnek.

Ajánlatunk


Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének borítóján ceruzával írva ez áll: „Kizárólag az utókor számára.”

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

zenés party két részben

Ajánló


A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja…

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!